Certificaat

Het examen Zwemmend Redden voor Zwembaden wordt afgenomen aan de hand van de door Reddingsbrigade Nederland vastgestelde exameneisen. Wanneer een kandidaat tijdens het examen aantoont aan deze gestelde exameneisen te voldoen, is hij of zij geslaagd. Als bewijs ontvangt de kandidaat het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden van Reddingsbrigade Nederland met een licentie voor twee jaar.

Na de periode van twee jaar kan de licentie verlengd worden door wederom met succes examen te doen. Met het certificaat kan een zwembadmedewerker zo blijvend aantonen dat hij of zij over de benodigde vaardigheden beschikt.

Diepste waterpunt
Bij de aanvraag van het examen wordt door het opleidingsinstituut aangegeven, wat het diepste waterpunt is tijdens het examen. Deze waterdiepte wordt ook vermeld op het certificaat.

Aanvraag
Reddingsbrigadeleden kunnen na behalen van het diploma Lifesaver 3 een aanvraag doen voor het ZRZ-certificaat. Bij de examenaanvraag kan de brigade een extra aanvraag doen voor deze toevoeging. De kosten voor deze externe licentie zijn € 9,50 (inclusief verzending).