Producten en diensten

Veiligheid in zwembaden

Meer veiligheid in, op en langs het water. Dat is de missie van Reddingsbrigade Nederland en de 154 aangesloten reddingsbrigades. Een missie met brede uitstraling; onder de velen die de organisatie kennen zijn toezichthouders en zwemonderwijzers in zwembaden. Immers, ook in zwembaden is veiligheid een groot goed. Het aantal verdrinkingen in zwembaden is gelukkig klein. Maar ieder ongeval is er één teveel en verzorgt veel leed bij alle betrokkenen.

Veiligheid in zwembaden
Een lifeguard van de Hardinxveld-Giessendamse Reddingsbrigade geeft zwemles. (Foto: SHe Fotografie)

Reddingsbrigade Nederland is een gevestigde naam in de zwembadwereld. Dit komt door een schat aan ervaring. Al meer dan honderd jaar verzorgen onze lifeguards toezicht op stranden en bij evenementen. Lokale reddingsbrigades bieden in zwembaden opleidingen op het gebied van elementair zwemmenlifesaving en lifeguarding.

Diensten en producten
Als organisatie van specialisten in toezicht houden wil Reddingsbrigade Nederland er aan bijdragen dat ook in zwembaden de veiligheid goed is geborgd. Hiervoor hebben we diensten en producten ontwikkeld. Uiteraard het bekende ZRZ-certificaat verbonden aan de cursus Zwemmend Redden voor Zwembaden. Maar ook een gestandaardiseerde Zwemtest en de opleiding Drenkelingenreanimatie.

cover Handleiding DR

Reddingsbrigade Nederland is permanent bezig na te denken hoe ze zwembaden nog meer kan helpen om ieder kind en elke volwassene veilig te laten genieten van het zwembad.

Geïnteresseerd in wat de specialisten van Reddingsbrigade Nederland voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Marga Hartog via mhartog@reddingsbrigade.nl.