Zwembaden

Reddingsbrigade Nederland is een gevestigde naam in de zwembadwereld. Dit komt onder andere door meer dan 100 jaar ervaring in toezicht houden, zwemmend redden en varend redden. Lokale reddingsbrigades bieden in zwembaden opleidingen op het gebied van elementair zwemmen en lifesaving. Toezichthouders en zwemonderwijzers in zwembaden zijn ook bekend met de organisatie.

Zwemmen is niet weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Hoe zorg je ervoor dat bezoekers van een zwembad kunnen genieten van een veilige dag in en rondom het water?

Certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden
Reddingsbrigade Nederland is uitgever van het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ). Het lesprogramma daarvoor is een verplicht onderdeel van de branche-opleidingen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Veel zwembaden in de zwembadbranche nemen dit certificaat af om personeel bekwaam te maken in zwemmend redden. Samen met de NRZ is Reddingsbrigade Nederland ook vormgever van de opleiding Lifeguard Zwembad, onderdeel van de beroepsopleidingen van de NRZ. Het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden is al jaren een begrip, maar nog niet altijd de vertrouwde basis.

Opleiding Drenkelingenreanimatie
Naast de bekende opleidingen op het gebied van elementair zwemmen en lifesaving biedt Reddingsbrigade Nederland ook de opleiding Drenkelingenreanimatie aan met een bijbehorend certificaat. Tijdens deze opleiding leert men, in aanvulling op het Eerste Hulp-diploma, zich verder te bekwamen op het gebied van reanimatie van drenkelingen. Een uniek onderdeel van deze opleiding is de teamreanimatie, speciaal gericht op hulpverleners in de natte omgeving.