Voorlichtingscampagne

Partners benadrukken belang zonbescherming

Reddingsbrigade Nederland vindt het belangrijk dat mensen zich goed insmeren met zonnebrandcrème. In dat licht is een samenwerking met UV-Fashions en Happy Skinz aangegaan. De campagne Zonbescherming is erop gericht om zowel lifeguards als het publiek te informeren over het belang van bescherming tegen uv-straling. Overmatige blootstelling aan uv-straling kan leiden tot huidkanker. Bewustwording van de risico's is essentieel.

Partners benadrukken belang zonbescherming

De missie van Reddingsbrigade Nederland is: meer veiligheid in, op en langs het water. Lifeguards van lokale reddingsbrigades waken over de veiligheid en kunnen levensreddend handelen in geval van nood. Maar effectieve preventie begint bij jezelf. In dat kader stelt Reddingsbrigade Nederland bijna 70 zonnebrandcrèmepakketten van Happy Skinz beschikbaar aan reddingsbrigades met een toezichtfunctie, gesitueerd aan de kust en in waterrijke recreatiegebieden.

Campagneflyer
Goed ingesmeerde lifeguards delen vervolgens de campagneflyer uit aan (bad)gasten in hun toezichtgebied. Die flyer wijst op de gevaren van uv-straling. Daarnaast worden posters opgehangen, die het publiek van informatie voorzien. Via deze preventieve producties zijn voor iedereen met korting uv-werende middelen te bestellen en is de missie van de betrokken organisaties te ondersteunen.

Nationale Zonrapport
82 procent van de Nederlanders checkt nooit de zonkracht voor het zonnen. Dit blijkt uit het Nationale Zonrapport 2022, de uitkomst van een onderzoek onder ruim duizend Nederlander uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van UV-Fashions. Terwijl de zonkracht checken eenvoudig kan bij de experts van het KNMI en Buienradar.

Onze kennis over de zon stijgt, maar Nederlanders laten zich nog zeer regelmatig door de kracht verrassen. 90 procent van alle Nederlanders is weleens verbrand door de zon en maar liefst 50 procent is weleens zwaar verbrand. [UV-Fashions]

partners zonpreventie campagne

Happy Skinz biedt laagdrempelige en effectieve manieren voor het aanbrengen van zonnebrand, waardoor mensen eerder geneigd zijn zich te beschermen tegen verbranding door de zon. Bekijk de partnerpagina en lees hoe je bij Happy Skinz 10% korting op producten kunt krijgen!

UV-Fashions heeft een collectie met hoogwaardige uv-kleding, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Vanuit een diepgewortelde missie werkt het bedrijf aan huidkankerpreventie en bewustwording. Bekijk de partnerpagina en lees hoe je bij UV-Fashions 10% korting op uv-beschermende (zwem)kleding en accessoires kunt krijgen.

Reddingsbrigade Nederland heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. We doen het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland rijk is. Daarbij past ook het aadvies om je goed in te smeren met zonnebrandcrème.

donateurbalk - breed