Campagne

'Word ook lifeguard!'

Reddingsbrigade Nederland nam het initiatief tot de doorlopende wervingscampagne 'Word ook lifeguard!'. Om meer kandidaat-lifeguards aan reddingsbrigades te kunnen verbinden en uiteindelijk nog beter te kunnen waken over de veiligheid in, op en langs het water. In een waterrijk land als Nederland zijn toezicht en hulpverlening op zwemlocaties aan de kust en in het binnenland van levensbelang.

Reddingsbrigade Nederland biedt met 'Word ook lifeguard!' alle 155 bij haar aangesloten reddingsbrigades ondersteuning in hun zoektocht naar kandidaat-lifeguards. Reddingsbrigades die van dit platform gebruikmaken, staan op de website van deze campagne vermeld.

Jongeren
De campagne is in hoofdzaak gericht op jongeren die nog geen binding met een reddingsbrigade hebben, maar wel in aanmerking komen om de taken van een lifeguard te gaan verrichten. Jongeren met belangstelling om lifeguard te worden, al dan niet via een traject in maatschappelijke diensttijd (MDT), kunnen zich op de website aanmelden en meer informatie krijgen over hoe leuk het is om lifeguard te zijn. In het land wordt door middel van roll-up banners, posters en flyers opgeroepen de website te bezoeken en interesse kenbaar te maken.

Selecteren
Jongeren met belangstelling beantwoorden op de website enkele vragen, vullen hun gegevens in en kunnen naar voorkeur één of meer reddingsbrigades (de)selecteren, die op dit platform laten weten dat ze graag nieuwe kandidaat-lifeguards in de gelederen welkom heten. Elke reddingsbrigade maakt na aanmelding duidelijk wat belangstellenden van het traject kunnen verwachten.

Missie
Meer veiligheid in, op en langs het water. Dat is het doel waarvoor de lifesavers en lifeguards van reddingsbrigades zich dagelijks vrijwillig inzetten. Ze doen het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland telt. Preventief toezicht én het actief verlenen van hulp geven inhoud aan die gezamenlijke missie. Ben jij sportief? Ben jij een teamplayer? Help jij graag een ander? Heb jij discipline? Pak dan verantwoordelijkheid en meld je aan. Word ook lifeguard!