Voor de jeugd

Wat doe jij het liefst als je naar het strand gaat, aan zee of bij de recreatieplas? Spelen! In de golven springen, zwemmen, drijven, zandkastelen bouwen, schelpen verzamelen, voetballen; het kan allemaal. Maar: veiligheid staat voorop! Reddingsbrigade Nederland vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren goed leren en blijven zwemmen, en de gevaren van open water kennen.

Meer veiligheid in, op en langs het water. Dat is het doel waarvoor de lifesavers en lifeguards van reddingsbrigades zich dagelijks vrijwillig inzetten. We doen het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt, en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland telt.

Reddingsbrigde Nederland heeft jullie, de jeugd, hard nodig. Want de jeugd heeft de toekomst, ook de toekomst van de reddingsbrigades. Het is heel belangrijk om goed te leren zwemmen. Dat betekent: de Nationale Zwemdiploma's halen. En dat kan bij reddingsbrigades. Lees er hier meer over. Daarnaast is het belangrijk om te leren wat jij moet doen als je in het water in de problemen komt en wat jij kunt doen als je iemand anders in de problemen ziet. Lees samen met je ouders over hoe jij reddingsbrigadelid wordt en hoe je de diploma's Junior Redder en Zwemmend Redder kunt halen. Misschien wil jij ook wel een lifesaver of zelfs een lifeguard worden!

Om jullie, de jeugd, vertrouwd te maken met het werk van reddingsbrigades zet Reddingsbrigade Nederland zich samen met partners als Nick Jr. in om campagnes, lesmateriaal, een spreekbeurtpakket en acties te verzorgen. Bekijk onze folder en flyer voor kinderen (en ouders), lees meer over het PAW Patrol 06-polsbandje, en heb plezier met kleurplaten en bouwplaten.