Terug
Nieuws

Onderscheidingen voor leden Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13'

De viering van het 60-jarig bestaan van Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13' is opgeluisterd met eerbetoon voor enkele leden. Mark Peeters werd zaterdag 9 juli verrast met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het Compliment van Schagen was voor Daniella Timmers. Marc Bregman ontving de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. Desiree Smits-Bijpost kreeg een bondspenning van Reddingsbrigade Nederland.

Mark Peeters met partner Janniene Verheij. (Foto: Gerrit Stam)

Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen van de gemeente Schagen was bij de jubilaris present voor de uitreikingen. Zij vertelde Peeters, woonachtig in Nieuwegein, dat zijn inspanningen voor Callantsoog en de regio tot op de dag van vandaag van groot belang zijn. En uiteindelijk dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem koninklijk te onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13', Reddingsbrigade Nederland, RVR Noord-Holland Noord en de Nationale Reddingsvloot.

Bestuurslid
Peeters is al sinds 1992 actief bij Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13'. Hij begon er als junior lifeguard en werd in 1997 senior lifeguard en postcommandant. Daarnaast nam hij andere functies op zich, waaronder bestuurslid Repressie (waterhulpverlening en rampen), bestuurslid Opleidingen en coördinator alarmploeg. In 2014 werd hem de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid toegekend, in 2015 volgde het erelidmaatschap van Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13' en in 2021 is hij onderscheiden door Stichting Carnegie Heldenfonds voor een uitgevoerde redding buiten reddingsbrigadeverband.

Daniella Timmers
Daniella Timmers. (Foto: Gerrit Stam)

Daniella Timmers
Timmers is sinds 2014 actief als bestuurslid Personeelszaken van Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13'. De burgemeester sprak van een belangrijke functie voor het personeels- en vrijwilligersbeleid van de vereniging. ''Ze is verantwoordelijk voor borging van de continuïteit en kwaliteit van de strandploeg bij de uitvoering van het toezicht op de stranden van Callantsoog en Groote Keeten.'' Sinds 2017 is Timmer tevens penningmeester. ''In deze functie heeft ze gezorgd voor een stabiel bestuur. Ze heeft orde op zaken gesteld ten aanzien van het financiële beleid van de vereniging. Ook heeft ze zich ingezet voor een structurele en duurzame relatie tussen Reddingsbrigade Callantsoog en de gemeente Schagen.'' Daarnaast zet ze zich in voor andere organisaties in Callantsoog. Dit alles op vrijwillige basis.

Marc Bregman b
Marc Bregman. (Foto: Gerrit Stam)

Marc Bregman
Bregman is zijn hele leven al verbonden aan het strand en de zee. Hij werd op jonge leeftijd, nu 36 jaar geleden, lid van Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13'. ''Zijn vader, wijlen Dick Bregman, is een aantal jaar voorzitter van de vereniging geweest. Eind 2005 trad Marc toe tot de alarmploeg. Sindsdien is hij betrokken geweest bij maar liefst 43 uitrukken. In 2021 maakte Marc een carrièreswitch. Als gediplomeerd ambulancechauffeur neemt hij nog meer kennis en ervaring mee tijdens de uitrukken van de alarmploeg. Daarnaast is Marc sinds dit jaar ook bevelvoerder van de alarmploeg.''

Desiree Smits-Bijpost
Desiree Smits-Bijpost. (Foto: Gerrit Stam)

Desiree Smits-Bijpost
Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, kwam speciaal voor de overhandiging van de bondspenning naar de jubileumviering. Smits-Bijpost wordt door haar Reddingsbrigade Callantsoog 'Paal 13' omschreven als 'de moeder van de redders'. ''Bij Desiree kan iedereen terecht voor een praatje. Ze geeft ook al twintig jaar les op het strand.''

Deel 

Meer nieuws

overzicht