Terug
Nieuws

Reddingsbrigade Nederland zet expertise in voor Koninklijke Marine

De aankomende tien jaar verzorgt Reddingsbrigade Nederland het onderhoud van de zogeheten Multi-Fuel Engines (MFE) van de Koninklijke Marine. Dat hebben beide organisaties vastgelegd in een overeenkomst aangaande deze motoren, die maandag 9 mei is ondertekend.

De overeenkomst tussen de Koninklijke Marine en Reddingsbrigade Nederland wordt gevierd met taart. (Foto: Ministerie van Defensie)

De motoren, die op meerdere brandstoffen kunnen draaien, zijn in de jaren 2015-2019 door Reddingsbrigade Nederland aan de Koninklijke Marine geleverd. Monteurs van het Service Center van Reddingsbrigade Nederland hebben ze, speciaal voor de Koninklijke Marine, op verschillende wijzen aangepast. Zo zijn ophangsystemen en transportblokken ontwikkeld, en zijn de kappen van de motoren aangepast.

Betekenis motoren vergroten
In de daaropvolgende jaren zijn monteurs van Reddingsbrigade Nederland en gebruikers van de Koninklijke Marine continu bezig geweest om de betekenis van de motoren voor de Koninklijke Marine te vergroten. Zo is onder andere een noodhulpuitrustingspakket samengesteld en is bij diverse motoren het staartstuk vervangen door een jetpomp, zodat de duikers niet geraakt kunnen worden door de propeller. Verder leidt Reddingsbrigade Nederland monteurs van Defensie op om hen in staat te stellen om haperende motoren, waar mogelijk, zelf weer operationeel te krijgen.

Ervaring en kennis
Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, is verheugd dat de Koninklijke Marine nu ook het onderhoud van de motoren voor de aankomende tien jaar bij Reddingsbrigade Nederland belegt: ''Ons Service Center is toegewijd om aan partijen in de veiligheidsketen hoogwaardige producten te leveren. Of dat nu vaartuigen, waterscooters of motoren zijn. Er is de afgelopen jaren een onmetelijke hoeveelheid ervaring opgebouwd in het werken met een groot aantal internationaal opererende leveranciers. Die kennis hebben we ingezet om ook de Koninklijke Marine van de best mogelijke producten te voorzien. Ik ben er trots op dat dit door de Koninklijke Marine wordt herkend."

Materieel inzetbaar houden
Dat de samenwerking naar de toekomst toe zeker is gesteld, is ook voor de Koninklijke Marine van groot belang, aldus contractmanager Fátima De Sousa Coelho-Noot. ''Meer dan ooit is het voor Defensie van groot belang dat het materieel inzetbaar is en blijft. De genoemde motoren zitten aan het eind van hun levensfase, waardoor het steeds complexer wordt onderdelen, maar ook kennis en kunde, beschikbaar te houden. In deze samenwerking is dan ook extra aandacht voor deze onderwerpen en heeft de Reddingsbrigade aangetoond daarin de komende jaren goed te kunnen voorzien."

Voor meer informatie is contact op te nemen met Stephen Zwenger, hoofd Service Center Reddingsbrigade Nederland.

Deel 

Meer nieuws

overzicht