Terug
Nieuws

Reddingsbrigade vraagt samen met partners aandacht voor gevaren zon

Reddingbrigade Nederland vindt het belangrijk dat mensen zich goed insmeren met zonnebrandcrème. Vandaar dat de koepelorganisatie met UV-Fashions en Happy Skinz de handen ineenslaat om de eigen lifeguards en het publiek te informeren over de noodzaak van bescherming tegen uv-straling.

Reddingsbrigade Wijk aan Zee nam de eerste dispenser in ontvangst. (Foto: RN)

Onze kennis over de zon stijgt, maar Nederlanders laten zich nog regelmatig door de kracht ervan verrassen. 90 procent is weleens verbrand door de zon en 50 procent weleens zwaar verbrand. Dat blijkt uit het Nationale Zonrapport 2022, uitgegeven door UV-Fashions

Huidkanker
Een overmatige blootstelling aan uv-straling van de zon kan leiden tot huidkanker. Door het bewust worden van de gevaren van overmatige blootstelling aan uv-straling kunnen we helpen met het terugdringen van huidkanker.

Zonnebrandcrèmepakketten
Reddingsbrigade Nederland heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. Vrijwilligers van lokale reddingsbrigades waken preventief over de veiligheid van anderen en kunnen levensreddend handelen in geval van nood. Maar goede preventie begint bij jezelf. In het kader van de campagne Zonbescherming kan Reddingsbrigade Nederland bijna zeventig Happy Skinz-zonnebrandcrèmepakketten beschikbaar stellen aan brigades met een toezichttaak langs de kust en bij binnenwater.

Preventieve uitingen
Goed ingesmeerde lifeguards delen preventieflyers uit aan badgasten die ze in hun toezichtgebied verwelkomen. Met informatie over de gevaren van uv-straling. Ook worden posters opgehangen om het publiek breder te informeren. Via deze preventieve uitingen kunnen mensen met korting uv-werende middelen bestellen en de betrokken organisaties ondersteunen in hun missie.

Partners
Happy Skinz biedt laagdrempelige en effectieve manieren voor het aanbrengen van zonnebrand, waardoor mensen eerder geneigd zijn zich te beschermen tegen verbranding door de zon. UV-Fashions heeft een collectie met hoogwaardige uv-kleding, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Vanuit een diepgewortelde missie werken zij aan huidkankerpreventie en bewustwording.

Deel 

Meer nieuws

overzicht