Terug
Nieuws

Vier officials namens Nederland naar Lifesaving World Championships

Vier officials zijn geselecteerd om namens Nederland actief te zijn bij de Lifesaving World Championships (LWC) 2022. Adrienne van den Aardweg, Jeannette Blokland, Ab Blokland en Wim de Klerk vernamen woensdag 23 februari welke functies aan hen zijn toebedeeld en in welke wedstrijdbaden in het Italiaanse Riccione zij worden ingzet.

Na een periode van weinig internationale wedstrijden kan nu toegewerkt worden naar de LWC 2022, waarbij de wedstrijdonderdelen van 21 september tot en met 2 oktober plaatsvinden. De organisatie is in handen van de International Life Saving Federation (ILS). Oorspronkelijk was dit mondiale evenement gepland voor 2020, maar door de coronapandemie is de titelstrijd twee jaar opgeschoven.

Selectieproces
De namen van de topsporters die Nederland dit jaar op de wereldkampioenschappen gaan vertegenwoordigen zijn nog niet bekend. Er is nog veel trainingsarbeid nodig, waarna een selectiewedstrijd bepaalt wie er uiteindelijk worden afgevaardigd. Het selectieproces voor de officials had al het afgelopen jaar plaats. De eerste stappen waren een registratie en een positieve aanbeveling door Reddingsbrigade Nederland. Daarop volgden de selectie door 'chief referees' en de toekenning van een positie.

Officials en hun functies
De vier officials zullen meewerken aan een sportief en goedlopend lifesavingsportevent. Hieronder de functies die zij in de twee wedstrijdbaden vervullen:

  • Adrienne van den Aardweg - Masters Pool / competitor liaison, National Teams Pool / marshalling
  • Jeannette Blokland - Masters Pool / relief technical official, National Teams Pool / marshalling
  • Ab Blokland - Masters Pool / lane judge, National Teams Pool / lane judge
  • Wim de Klerk - Masters Pool / deputy chief referee, National Teams Pool / starter
Deel 

Meer nieuws

overzicht