Terug
Nieuws

Alex Beekmans benoemd tot ere-official

Alex Beekmans is benoemd tot ere-official van Reddingsbrigade Nederland. De commissie Rayon Zuid vroeg het ere-officialschap met succes aan bij de bond. De uitreiking had vrijdag 3 december plaats.

Ere-official Alex Beekmans met zijn partner. (Foto: Anne-Marie Prinsen)

Een examinator in hart en nieren; dat is Alex Beekmans. Hij reisde sinds 1983 de provincie Noord-Brabant door om te examineren bij kader- en lifesavingopleidingen. Daarnaast verrichtte hij lokaal, in Tilburg, veel vrijwilligerswerk. Dat alles bleef niet onopgemerkt. In 2021 ontving Beekmans de bondspenning en in 2020 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gelegenheden
Anne-Marie Prinsen, voorzitter van de commissie Rayon Zuid: ,,In 1975 werd Alex instructeur bij Reddingsbrigade Tilburg en gaf hij, samen met zijn zus Yvonne en broer Ruud, les aan de A'tjes en B'tjes. In 1983 werd hij examinator van de kaderopleidingen en in juli '87 haalde hij zijn bevoegdheid voor lifesavingopleidingen. Hij doorkruiste, samen met zijn broer Ruud, heel Noord-Brabant voor het afnemen van examens en ook bij een afmelding van een official konden we vaak een beroep op hem doen. Alex had bij speciale gelegenheden binnen Rayon Zuid altijd zijn camera bij zich om alles vast te leggen. Op dit moment is hij nog steeds actief als examinator. Dat waarderen we enorm en daarom zijn Tanja de Bie en ikzelf bij hem thuis langsgegaan om hem het ere-officialschap toe te kennen. Als iemand het verdient, is Alex het!"

Deel 

Meer nieuws

overzicht