Terug
Nieuws

770 schone en veilige zwemwaterlocaties

Zwemmen in oppervlaktewater is gezond op plaatsen waar aan de zwemwaterkwaliteitseisen wordt voldaan. Nederland telt 770 aangewezen zwemwaterlocaties waar hierop wordt gecontroleerd. Waar deze gesitueerd zijn, is te zien op www.zwemwater.nl en in de bijbehorende app.

Waterplezier in de speelvijver van de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. (Foto: Sander Zeilstra)

Het gaat bij deze eisen niet alleen om de zwemwaterkwaliteit, maar ook om mogelijke risico's op verdrinking. Om te voorkomen dat zwemmers ziek worden, wordt de zwemwaterkwaliteit op deze zwemwaterlocaties regelmatig gemeten. Bovendien worden ze zodanig ingericht dat de kans op verdrinking of ander letsel zo klein mogelijk is; dit wordt jaarlijks gecontroleerd. Op www.zwemwater.nl en in de bijbehorende app wordt naast het overzicht van de zwemwaterlocaties ook actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit van alle locaties gegeven. Zo kan eenieder thuis al zien of de beoogde recreatieplek schoon en veilig is.

Dit artikel (bron: Rijkswaterstaat) is gepubliceerd in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland, de KNRM, de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Zwemwater.nl. Deze samenwerkingspartners ondersteunen gezamenlijk het doel om de zwemveiligheid van alle Nederlanders op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Daardoor kunnen velen plezier hebben in, op en langs het water. Bij het recreëren moeten de huidige coronamaatregelen van de Rijksoverheid in acht worden genomen.

Deel 

Meer nieuws

overzicht