Terug
Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor brigadelid Beekmans

Ook hij moest er even op wachten, maar eindelijk was het zover: Alex Beekmans, lid van de Tilburgse Reddingsbrigade - Zwem- en Waterpolovereniging Rustig en Snel (TRB-RES) nam vrijdag 3 juli zijn koninklijke onderscheiding in ontvangst. Als andere brigadeleden in het land kwam hem de eer toe van een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Echter, de coronacrisis maakte een normaal verloop van de Lintjesregen dit jaar niet mogelijk.

Alex Beekmans met zijn koninklijke onderscheiding. (Foto: RN)

Beekmans kreeg al op 24 april van burgemeester Theo Weterings van Tilburg telefonisch de feestelijke mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning behaagd had hem te benoemen. Zijn imponerende staat van dienst in de brigadewereld lag daar mede aan ten grondslag. ,,Ik ben 43 jaar instructeur en 38 jaar bondsofficial in Rayon Zuid'', bericht de decorandus van TRB-RES. ,,Daarnaast ben ik actief bij de EHBO-vereniging, de kerk en nog enkele andere verenigingen.''

Maatregelen
Het lintje kon toen niet worden uitgereikt vanwege de geldende maatregelen rondom het coronavirus. Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld, waardoor bijeenkomsten met een beperkt gezelschap (maximaal 100 personen) onder strikte voorwaarden weer mogelijk zijn. ,,Ik kan u dan ook meedelen dat de landelijke datum waarop de lintjes worden uitgereikt, inmiddels bekend is'', zo kreeg Beekmans van de eerste burger te horen. De overhandiging had plaats tijdens een ceremonie in de Concertzaal van Theaters Tilburg, in aanwezigheid van zijn partner.

Deel 

Meer nieuws

overzicht