Terug
Nieuws

Coronavirus - Verlenging periode met maatregelen

Reddingsbrigade Nederland volgt de verlenging van de periode waarvoor adviezen, richtlijnen en (voorzorgs)maatregelen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) in elk geval gelden. Werd in eerdere communicatie 6 april 2020 als datum voor een verbod op evenementen en bijeenkomsten genoemd, nu is dat 1 juni 2020.

Het kabinet trof maandag 23 maart aanvullende en aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, onder meer gericht op evenementen en samenkomsten. Na de persconferentie vond verdere consultatie plaats, die heeft geleid tot nadere uitwerking en precisering. Het advies van sportkoepel NOC*NSF om 'alle sportevenementen, waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden, af te gelasten' én 'alle andere clubbijeenkomsten, zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroepbijeenkomsten, ook af te gelasten' is in lijn daarmee verlengd tot 1 juni 2020.

Sportbond
Reddingsbrigade Nederland is officieel een sportbond, en aangesloten bij NOC*NSF. Alle groepstrainingen en wedstrijden op het terrein van de lifesavingsport hebben in elk geval tot 1 juni 2020 geen doorgang. Dit geldt ook voor alle examens voor de lifesaving-, lifeguarding- en kaderopleidingen van Reddingsbrigade Nederland. Reddingsbrigade Nederland adviseert de bij haar aangesloten lokale reddingsbrigades, in afstemming met de Medische Adviesraad (MAR) van Reddingsbrigade Nederland, op te volgen:

Het RIVM houdt een webpagina voor vragen en antwoorden aangaande het coronavirus actueel. Wie vragen over het coronavirus heeft, kan terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 8.00 en 22.00 uur). Vanuit het buitenland is dit +31 20-2051351.

Deel 

Meer nieuws

overzicht