Terug
Nieuws

Coronavirus - Brigades volgen adviezen RIVM en NOC*NSF

De Medische Adviesraad (MAR) van Reddingsbrigade Nederland stelt zich op het standpunt dat de aangesloten reddingsbrigades er goed aan doen ten aanzien van het coronavirus (COVID-19) bovenal de berichtgeving van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en van NOC*NSF nauwlettend te volgen. Tevens te handelen naar de actuele adviezen van deze organisaties met het oog op te nemen voorzorgsmaatregelen en beslissingen.

De kern van het advies van sportkoepel NOC*NSF voor de situatie in Nederland is: volg vooral de adviezen van het RIVM op. En, in geval van voorgenomen deelname aan internationale sportevenementen over de grens: houd de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten. NOC*NSF actualiseert doorlopend een themadossier aangaande het maatschappelijke thema 'Coronavirus en sport'. Hierin worden belicht: 'Sportactiviteiten in Nederland', 'Deelname aan sportevenementen in het buitenland', 'Internationale sportevenementen in Nederland'. Aanvullend raadt de MAR alle brigades aan de berichtgeving van het Rode KruisHet Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) aangaande het coronavirus te lezen, en de richtlijnen ter harte te nemen. Dit met het oog op EHBO- en reanimatiecursussen.

Maatregelen
De MAR onderschrijft de belangrijkste algemene maatregelen die te nemen zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen.

Deze maatregelen gelden overigens voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Reddingsbrigade Nederland raadt brigades, in navolging van de adviezen en richtlijnen, verder aan:

  • voorlopig geen grepen op de kant te oefenen;
  • leden te vragen om bij ziekte niet naar de brigadeomgeving te gaan;
  • te bekijken of activiteiten als cursussen, lessen, trainingen en diplomazwemmen kunnen worden opgeschort.

Reddingsbrigade Nederland raadt brigades in Noord-Brabant, ook in navolging van de maatregelen van de Brabantse veiligheidsregio's, aan:

  • alle activiteiten, in elk geval tot en met maandag 16 maart, op te schorten;
  • leden niet in andere provincies in te zetten, in elk geval tot en met maandag 16 maart.

Wanneer ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, volgt een update op dit nieuwsbericht.

De Rijksoverheid geeft hier informatie aangaande het coronavirus.

Gerelateerd
ZwembadBranche, het onafhankelijk en informatief magazine voor iedereen die werkzaam is in de zwembadbranche en op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen daarin, publiceerde de navolgende artikelen:

Deel 

Meer nieuws

overzicht