Terug
Nieuws

Reddingsbrigade Nederland deelnemer 65ste HISWA

Reddingsbrigade Nederland is vertegenwoordigd op de 65ste editie van de HISWA Amsterdam Boat Show. Die wordt van woensdag 11 tot en met zondag 15 maart gehouden in RAI Amsterdam. Reddingsbrigade Nederland showt en informeert in een stand op het zogenoemde Veiligheidseiland, promoot de lifesavingsport tijdens de Sport Xperience en verzorgt in het havengebied demonstraties.

Opbouw van de stand van Reddingsbrigade Nederland op de HISWA 2020. (Foto: RN)

Bezoekers van de stand van Reddingsbrigade Nederland kunnen de RNR490 en een waterscooter bewonderen. Daarnaast is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met medewerkers van het Landelijk Bureau en brigadeleden. Er wordt informatie gegeven over de vaartuigen, maar tevens over het reddingsbrigadewerk, de campagne 'Word ook lifeguard!' en 'Reddingsbrigade: een ervaring voor het leven!', het pilotproject voor maatschappelijke diensttijd (MDT) van Reddingsbrigade Nederland.

Sport Xperience
Aan de HISWA 2020, het grootste watersportevenement van Nederland, is voor de tweede keer de Sport Xperience verbonden. Hierbij kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar kennismaken met uiteenlopende (water)sporten, waaronder de lifesavingsport. Reddingsbrigade Nederland verzorgt op alle vijf de dagen, elk halfuur, twee clinics: beachflags en line throw. Steeds komen 30 kinderen in actie. Zij leren over de onderdelen van de lifesavingsport, kunnen twee ervan (beachflags en line throw) beoefenen en testen hun vaardigheden door in een wedstrijdje uit te maken wie 'de beste' van de klas is.

Deel 

Meer nieuws

overzicht