Terug
Nieuws

Rijpstra voorzitter Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ)

Jan Rijpstra, die op 11 december 2019 als bestuursvoorzitter van Reddingsbrigade Nederland aftrad, is op 1 februari aangetreden als voorzitter van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). De stichting stelt met hem als boegbeeld gekozen te hebben voor een ervaren bestuurder die grote affiniteit heeft met het thema 'zwemveiligheid'. Het doel van de NRZ is de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Jan Rijpstra. (Foto: RN)

Rijpstra, sinds 27 maart 2019 burgemeester van de Friese gemeente Smallingerland, maakte zich als voorzitter van Reddingsbrigade Nederland sterk voor zwemveiligheid in open water. Hij stelt in een nieuwsbericht van de NRZ: ,,De onderwerpen zwemveiligheid en zwemvaardigheid liggen dicht bij mijn eigen interesses. Er zijn al mooie stappen gemaakt met de Nationale Raad Zwemveiligheid en ik zet mij graag in om de autoriteitspositie van de organisatie verder uit te bouwen. Op deze manier wil ik bijdragen aan ons mooie Nederland waterland.''

Rijpstra, opvolger van Marriët Mittendorff, is in deze functie onafhankelijk voorzitter van een bestuur met daarin vertegenwoordigers uit de zwembranche, waaronder de oprichtingspartijen Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), HISWA-RECRON (voorheen RECRON) en KNZB.

Deel 

Meer nieuws

overzicht