Terug
Agenda

SAR Katwijk

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert jaarlijks voor de eerste zaterdag van juli SAR Katwijk. Dit internationale event op het terrein van 'search and rescue', één van de grootse hulpverleningsevenementen die ons land kent, staat voor 2 juli van 10.00 tot 16.00 uur gepland. Opnieuw worden vele duizenden bezoekers verwacht.

Actie tijdens SAR Katwijk 2019. (Foto: Sjon de Mol)

De KRB is al decennialang bezig met promotie van 'search and rescue'. De eerste demonstratie werd gehouden in 1928. De organisatie van SAR Katwijk laat anno 2022 weten: 'In het verleden was dit evenement in de regio bekend onder de naam 'de reddingsdemonstratie'. Inmiddels draagt het alweer enkele jaren de internationale naam SAR Katwijk en worden bezoekers en deelnemers uit binnen- en buitenland getrokken.'

Programma
SAR Katwijk vindt plaats op het strand en op de boulevard, nabij de vuurtoren in Katwijk aan Zee. De KRB biedt het publiek een informatieve en spectaculaire dag door middel van een bomvol programma. Hiervoor wordt samengewerkt met hulpverleningsorganisaties als Reddingsbrigade Nederland, de KNRM, Kustwacht Nederland, de politie, de brandweer en de ambulancedienst. Versreid over de dag zijn er op de boulevard, op het strand, op zee en in de lucht demonstraties. Daarnaast is er een uitgebreide 'static show', die voor jong en oud veel te bezichtigen biedt.

Deel 

Meer uit de agenda

overzicht