Terug
Agenda

WK Lifesaving 2022 tm 3 okt

In het Italiaanse Riccione worden van 18 september tot en met 3 oktober 2022 de Wereldkampioenschappen Lifesaving gehouden. Sportbond Reddingsbrigade Nederland wordt vertegenwoordigd door de Nationale Teams Lifesaving Senioren (NTLS) en Junioren (NTLJ). Ook reizen masters van vier lokale reddingsbrigades af voor een mondiale krachtmeting in de eigen categorie.

Het programma van de Lifesaving World Championships 2022 omvat voor de senioren en junioren een wedstrijdschema dat loopt van dinsdag 27 september tot en met zondag 2 oktober. De masters (30+) komen eerder in actie; van woensdag 21 tot en met maandag 26 september. Voor alle categorieën zijn er pool events (zwembad) en ocean events (strand en zee). Bij beide gaat het om individuele onderdelen en teamonderdelen.

Lifesavingsport
De lifesavingsport is ontwikkeld om lifeguards fit en scherp te houden voor het echte reddingswerk in, op en langs het water. De lifesavingsport is erkend door het International Olympic Committee (IOC). Reddingsbrigade Nederland is als sportbond een van de leden van NOC*NSF.

Deel 

Meer uit de agenda

overzicht