Terug
Agenda

Open NK Ocean Events voor categorieën A-B-M

De Nederlandse Kampioenschappen Ocean Events voor de categorieën senioren (A), junioren (B) en masters (M) worden zaterdag 10 en zondag 11 september gehouden op en bij Strand Ouddorp (Westerduinpad 1), volgens de huidige planning vanaf 10.00 uur.

Lifesavingsport tijdens het NK Ocean A-B-M 2018. (Foto: Marcel van den Bos)

Deze nationale wedstrijd, die voor de zestiende keer wordt georganiseerd, is ook opengesteld voor buitenlandse ploegen. Die tellen mee in het klassement en maken kans op de prijzen. De prijsuitreikingen voor de individuele onderdelen geschieden op beide wedstrijddagen tussen de onderdelen door, de prijsuitreiking voor het teamklassement heeft op zondag na afloop plaats.

Categorieën
Bij de senioren (A) gaat het om de geboortejaren 2006 en eerder. Een vrouwen- en/of mannenploeg mag uit maximaal zes deelnemers bestaan. Allen dienen in bezit te zijn van ten minste het diploma Zwemmend Redder 3 van Reddingsbrigade Nederland. Bij de junioren (B) gaat het om de geboortejaren 2004 tot en met 2007. Een meisjes- en/of jongensploeg mag uit maximaal zes deelnemers bestaan. Allen dienen in bezit te zijn van ten minste het diploma Zwemmend Redder 3 van Reddingsbrigade Nederland. Bij de masters (M) gaat het om de geboortejaren 1992 of eerder. Een vrouwen- en/of mannenploeg mag uit maximaal zes deelnemers bestaan. Allen dienen in bezit te zijn van een diploma van Reddingsbrigade Nederland.

Onderdelen
De wedstrijd bestaat uit zeven individuele onderdelen, met een klassement per onderdeel. Er is geen totaalklassement. De individuele onderdelen zijn: zaterdag - board race, surf race, beach sprint, beach run; zondag - ski race, ocean man/woman, beach flags. Per individueel onderdeel mag van een ploeg een onbeperkt aantal deelnemers worden ingeschreven. De wedstrijd bestaat uit vijf teamonderdelen (estafettes), waarvan er vier (gefinishte onderdelen) meetellen voor het teamklassement. Gemengde teams en samengestelde teams met leden van meerdere brigades tellen niet mee voor het teamklassement. De teamonderdelen zijn: zaterdag - board rescue race relay, beach relay; zondag - ocean relay, rescue tube rescue, mixed ocean lifesaver relay. The mixed ocean lifesaver relay is een variatie van de ocean man/woman relay. Alle omstandigheden en regels zijn daaraan gelijk, maar dit event moet worden uitgevoerd in een vaste volgorde: swim, board, ski, run. Dit onderdeel telt niet mee voor het teamklassement; er is een aparte medaille voor.

Meer informatie staat op www.rednedlifesavingsport.nl.

Deel 

Meer uit de agenda

overzicht