Terug
Agenda

Open NK Ocean Events voor categorieën C-D-E

De Nederlandse Kampioenschappen Ocean Events voor aspiranten C, D en E worden zaterdag 3 september gehouden op en bij recreatiestrand Engelenmeer (Meerheuvelweg 1) in Den Bosch, volgens de huidige planning vanaf 9.30 uur.

Lifesavingsport tijdens het NK Ocean Events C-D-E 2017. (Foto: archief)

Deze nationale wedstrijd, die voor de negende keer wordt georganiseerd, is ook opengesteld voor buitenlandse ploegen. Die tellen mee in het klassement en maken kans op de prijzen. De prijsuitreikingen geschieden vanaf 16.00 uur.

Categorieën
Bij de aspiranten C gaat het om de geboortejaren 2008 tot en met 2010. De deelnemers dienen in bezit te zijn van ten minste het diploma Junior Redder 4 van Reddingsbrigade Nederland. Bij de aspiranten D gaat het om de geboortejaren 2011 tot en met 2013. De deelnemers dienen in bezit te zijn van ten minste het diploma Junior Redder 1 van Reddingsbrigade Nederland. Bij de aspiranten E gaat het om de geboortejaren 2014 en 2015. De deelnemers dienen in bezit te zijn van ten minste NRZ/NPZ-diploma B.

Onderdelen
De wedstrijd is op één dag, wat betekent dat alle onderdelen achter elkaar afgerond worden. De individuele onderdelen zijn: aspiranten C en - board race, beach flags, run swim run, ocean man/woman (boarden, rennen, zwemmen); aspiranten E - board race, beach flags, run swim run, beach sprint. Er is een klassement per onderdeel. De teamonderdelen zijn: aspiranten C en D - rescue tube rescue race, board rescue race, camaron relay; aspiranten E - swim relay, beach relay, camaron relay (zwemmen, rennen, zwemmen, rennen). Alle gefinishte onderdelen tellen mee voor het teamklassement. Er is een klassement voor de aspiranten C (jongens, meisjes en gemengd), D (jongens, meisjes en gemengd) en E (gemengd).

Meer informatie staat op www.rednedlifesavingsport.nl.

Deel 

Meer uit de agenda

overzicht