Terug
Agenda

NK SERC voor categorieën C en open

De Nederlandse Kampioenschappen SERC, waarbij aspiranten C en deelnemers in de open categorie hun krachten meten, worden zaterdag 17 september vanaf 12.00 uur gehouden in Golfbad Oss (Euterpelaan 1). De prijsuitreiking vindt om 16.30 uur plaats.

Sportieve actie tijdens het NK SERC 2017. (Foto: Manfred Buttke)

Een reddingsbrigade mag meerdere teams inschrijven; alle tellen mee voor de klassementsvolgorde per categorie. Voorwaarde voor deelname bij de open categorie (geboortejaren 2007 of eerder) is dat minimaal een van de deelnemers in bezit is van het diploma Lifesaver 2 of KNBRD-diploma A en dat de anderen minimaal Zwemmend Redder 3 hebben. Bij de aspiranten C (geboortejaren 2008 tot en met 2010) moet minimaal een van de deelnemers in bezit zijn van Zwemmend Redder 1 en de anderen dienen minimaal Junior Redder 4 te hebben.

Voorrondes en finales
Bij het NK SERC ('simulated emergency response competition') nemen alle teams deel aan twee voorrondes. Voor de eerste voorronde wordt geloot om de startvolgorde. De tweede voorronde is in omgekeerde volgorde en in een ander wedstrijdveld, zodat iedereen gelijk beoordeeld kan worden. De twee voorrondes verlopen volgens het SERC-principe: in twee minuten zoveel mogelijk slachtoffers in veiligheid brengen (aan de kant, op de kant of aan een drijfmiddel). De resultaten van de twee voorrondes worden opgeteld. De beste acht teams per categorie doen vervolgens mee aan de finale van de eigen categorie. Bij een beperkte deelname in een bepaalde categorie doen mogelijk minder teams aan de betreffende finale mee. De finales betekenen maximaal drie minuten werktijd, waarbij ook gejureerd wordt op nazorg inclusief eerste hulp.

Meer informatie staat op www.rednedlifesavingsport.nl.

Deel 

Meer uit de agenda

overzicht