Reddingsbrigade Nederland

Landelijk Bureau

Reddingsbrigade Nederland heeft haar landelijk bureau in IJmuiden. Het bureau telt momenteel eenentwintig medewerkers (16,5 fte). Zij beschikt over toegang tot een grote achterban van ruim 23.000 leden (waarvan 5.000 vrijwilligers).

Op het landelijk bureau wordt de ontwikkeling van beleid voorbereid, gecoördineerd, vormgegeven en mede uitgevoerd en komen vele lijnen samen vanuit de vrijwillige werkorganisatie die zich bezighoudt met waterhulpverlening, opleidingen, sport en ledenbelang. De corporate communicatie is er gevestigd, evenals het algemeen ledensecretariaat en secretariaten voor diverse andere taken zoals de organisatie van examens en diverse commissies. Ook is bij het landelijk Bureau het Service Center gevestigd, waar onder meer reddingsboten en waterscooters worden (af)gebouwd en onderhouden en reservemateriaal beschikbaar is om brigades voortdurend paraat te kunnen houden.

Binnen het bureau is tot slot een operationeel centrum gevestigd dat tijdens grote waterongevallen zoals overstromingen dienst doet als landelijk actiecentrum voor de Reddingsbrigade-inzet.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld