Reddingsbrigade Nederland

Ode aan de Redder

Reddingsbrigade Nederland bestaat dit jaar 100 jaar! Al een eeuw lang leiden vrijwilligers door het hele land, mensen op tot redders (lifeguards) en geven ze voorlichting over de gevaren op en rond het water. Daarom reden om deze vrijwilligers in het zonnetje te laten zetten: een Ode aan de Redder!

De vrijwilliger lifeguards van de Reddingsbrigade houden in de zomer toezicht op stranden, bij recreatiegebieden en bij grote evenementen, zoals Sinterklaasintochten, Nieuwjaarsduiken, festivals en sportevenementen in het zonnetje te zetten. Daarnaast bemannen zij bij overstromingen belangeloos de Nationale Reddingsvloot. Dankzij de inzet van deze enthousiast en professioneel opgeleidde vrijwilligers kan Nederland veilig van haar water genieten. 

Wij willen ons 100-jarig bestaan van Reddingsbrigade Nederland dan ook aangrijpen om die vrijwillige redders in het zonnetje te zetten! Want door de inzet van deze vrijwilligers kunnen wij onze missie blijven nastreven: het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood en daardoor Nederland veilig van haar water laten genieten. Daarom heeft Reddingsbrigade Nederland aan de burgemeesters van gemeenten waar een Reddingsbrigade is gevestigd een verzoek gestuurd om in dit jubileumjaar van de Reddingsbrigade iets leuks  te doen voor de vrijwilligers van de Reddingsbrigade in hun gemeente. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van brigades en vrijwilligers van deze brigades die in het zonnetje zijn gezet.

Reddingsbrigade Staphorst

Burgemeester T.C. Segers van Staphorst heeft op 15 maart de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Staphorst in het zonnetje gezet. Zijn bezoek en assistentie bij de wekelijkse zwemlessen van de reddingsbrigade stonden tevens in het kader van de landelijke en plaatselijke aandacht voor het vrijwilligerswerk in zijn algemeenheid. Hij vond het erg leuk om mee te doen en vond het fantastisch om te zien dat de reddingsbrigade met zo'n grote groep vrijwilligers wekelijks de zwemlessen geven.

Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, Jan Heijkoop, zette 25 maart de lokale vrijwilligers van Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht in het zonnetje. Na een korte toespraak overhandigde hij een oorkonde om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet sinds de oprichting, bijna 50 jaar geleden.

De Berkelduikers

De Berkelduikers is de sportvereniging in de gemeente Lochem met zwemmen, zwemmend redden en waterpolo onder één dak. Maandag 13 maart ontving de afdeling Zwemmend Redden Burgemeester van Lochem, Sebastiaan Van ’t Erve. Ter ere van het 100 jarig bestaan van Reddingsbrigade Nederland trakteerde hij op taart voor de kinderen en de leiding. Daarnaast ontvingen ze een mooi geldbedrag te besteden aan nieuw materiaal.

Van Dixhoornbrigade (Middelburg)

De eerste brigade die in het zonnetje is gezet in het kader van het 100 jaar bestaan van Reddingsbrigade Nederland is de Van Dixhoornbrigade uit Middelburg. Zij ontvingen uit handen van de loco burgemeester van de gemeente Middelburg een mooie cheque voor de aanschaf van nieuw materiaal!

Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade

De Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade vierde haar honderdste verjaardag al in 2016. Omdat Reddingsbrigade Nederland dit jaar honderd jaar bestaat schenkt de gemeente Den Haag € 1.000 aan de Haagse Reddingsbrigade als waardering voor hun activiteiten. Een Ode aan de Redder!

Reddingsbrigade Nederweert

Burgemeester H.F.M. Evers van Nederweert verrichtte op Tweede Paasdag (17 april jl.) de prijsuitreiking van de EHAD-wedstrijd van de Reddingsbrigade Nederweert. In het bijzijn van diverse andere reddingsbrigades bedankte hij de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Nederweert voor de vaak jarenlange belangeloze inzet voor de vereniging en de inwoners van Nederweert.

Reddingsbrigade Zwolle

De gemeente Zwolle stelt als dank voor de inzet van de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Zwolle €1.000 ter beschikking. Het geld is bestemd als bijdrage aan de nieuwe PEGA boottrailer. Gemeente Zwolle: "Door te investeren in de renovatie van de reddingsvloot helpen we immers de vrijwilligers van de brigade én de inwoners van de stad."

Reddingsbrigade Tilburg '98

Dit jaar viert Reddingsbrigade Nederland 100-jarig bestaan. In het kader daarvan bracht de Tilburgse wethouder dhr. Hans Kokke, van onder andere sport, op 24 maart een bezoekje aan een trainingsavond van RBT '98. Hij volgde belangstellend een aantal trainingen, en ging in gesprek met onder andere onze voorzitter over allerlei aspecten van het zwemmend redden. Om het bezoek extra feestelijk te maken, nam hij voor alle leden van de Reddingsbrigade en de vrijwilligers een smakelijke traktatie in stijl mee!

Reddingsbrigade Houten

Op vrijdag 9 juni had de Reddingsbrigade Houten hun examenavond. Een mooi moment voor burgemeester Wouter de Jong om hen een bezoek te brengen. Het was een feestelijke avond, want alle kandidaten zijn dit keer geslaagd voor hun examen. De burgemeester overhandigde de diploma's en ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de Nederlandse Reddingsbrigade bracht de burgemeester voor alle examinatoren en instructeurs een taart mee!

Waddinxveense Reddingsbrigade

Burgemeester Cremers heeft op vrijdagavond 12 mei de Waddinxveense Reddingsbrigade in het zonnetje gezet. Dit deed hij in het kader van het 100-jarige bestaan van Reddingsbrigade Nederland. Hij gaf de brigade tijdens hun training een mooie cheque als bijdrage voor de nieuwe materiaalkast.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld