Reddingsbrigade Nederland

Ode aan de Redder

Reddingsbrigade Nederland bestaat dit jaar 100 jaar! Al een eeuw lang leiden vrijwilligers door het hele land, mensen op tot redders (lifeguards) en geven ze voorlichting over de gevaren op en rond het water. Daarom reden om deze vrijwilligers in het zonnetje te laten zetten: een Ode aan de Redder!

De vrijwilliger lifeguards van de Reddingsbrigade houden in de zomer toezicht op stranden, bij recreatiegebieden en bij grote evenementen, zoals Sinterklaasintochten, Nieuwjaarsduiken, festivals en sportevenementen in het zonnetje te zetten. Daarnaast bemannen zij bij overstromingen belangeloos de Nationale Reddingsvloot. Dankzij de inzet van deze enthousiast en professioneel opgeleidde vrijwilligers kan Nederland veilig van haar water genieten. 

Wij willen ons 100-jarig bestaan van Reddingsbrigade Nederland dan ook aangrijpen om die vrijwillige redders in het zonnetje te zetten! Want door de inzet van deze vrijwilligers kunnen wij onze missie blijven nastreven: het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood en daardoor Nederland veilig van haar water laten genieten. Daarom heeft Reddingsbrigade Nederland aan de burgemeesters van gemeenten waar een Reddingsbrigade is gevestigd een verzoek gestuurd om in dit jubileumjaar van de Reddingsbrigade iets leuks  te doen voor de vrijwilligers van de Reddingsbrigade in hun gemeente. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van brigades en vrijwilligers van deze brigades die in het zonnetje zijn gezet.

Reddingsbrigade Staphorst

Burgemeester T.C. Segers van Staphorst heeft op 15 maart de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Staphorst in het zonnetje gezet. Zijn bezoek en assistentie bij de wekelijkse zwemlessen van de reddingsbrigade stonden tevens in het kader van de landelijke en plaatselijke aandacht voor het vrijwilligerswerk in zijn algemeenheid. Hij vond het erg leuk om mee te doen en vond het fantastisch om te zien dat de reddingsbrigade met zo'n grote groep vrijwilligers wekelijks de zwemlessen geven.

Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, Jan Heijkoop, zette 25 maart de lokale vrijwilligers van Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht in het zonnetje. Na een korte toespraak overhandigde hij een oorkonde om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet sinds de oprichting, bijna 50 jaar geleden.

De Berkelduikers

De Berkelduikers is de sportvereniging in de gemeente Lochem met zwemmen, zwemmend redden en waterpolo onder één dak. Maandag 13 maart ontving de afdeling Zwemmend Redden Burgemeester van Lochem, Sebastiaan Van ’t Erve. Ter ere van het 100 jarig bestaan van Reddingsbrigade Nederland trakteerde hij op taart voor de kinderen en de leiding. Daarnaast ontvingen ze een mooi geldbedrag te besteden aan nieuw materiaal.

Van Dixhoornbrigade (Middelburg)

De eerste brigade die in het zonnetje is gezet in het kader van het 100 jaar bestaan van Reddingsbrigade Nederland is de Van Dixhoornbrigade uit Middelburg. Zij ontvingen uit handen van de loco burgemeester van de gemeente Middelburg een mooie cheque voor de aanschaf van nieuw materiaal!

Reddingsbrigade Nederweert

Burgemeester H.F.M. Evers van Nederweert verrichtte op Tweede Paasdag (17 april jl.) de prijsuitreiking van de EHAD-wedstrijd van de Reddingsbrigade Nederweert. In het bijzijn van diverse andere reddingsbrigades bedankte hij de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Nederweert voor de vaak jarenlange belangeloze inzet voor de vereniging en de inwoners van Nederweert.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld