Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland koerst naar afbouw en presentatie nieuwe boot

Reddingsbrigade Nederland ontwikkelt al jaren eigen reddingsboten. Na de vlet BRB (BondsReddingsBoot), Rescue 1, Rescue 2, Rescue 3 en RNR 430 wordt nu hard gewerkt aan het nieuwste model: de RNR 490.

Bouw RNR 490De RNR 490 is een RIB, een 'rigid inflatable boat' oftewel een 'onbuigbare opblaasbare boot'. Dit model is gebaseerd op de onderzijde van de Rescue 3. ,,Maar dan met Hypalon 'tubes' in plaats van polyester'', geeft Stephen Zwenger, hoofd Service Center van het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland aan. Hij is tevens lid van de werkgroep Nieuwe boot die de RNR 490 ontwikkelde in samenwerking met het Service Center. Daarin zitten ook: Martijn Zeeman, Kwint Jonker, Jeroen Groot, Robert Zeeman, Kees Buis, Bart de Lange, Ruud Duijf.

Veranderingen
,,Twee jaar geleden zijn we hierover gaan nadenken. Omdat er geen goede boot op de markt is in dit formaat.'' Een van de veranderingen ten opzichte van voorgaande modellen is de tank onderdeks. ,,In eigen beheer gebouwd, dus heel sterk.'' Geen kabels op het dek en een grotere binnenmaat van de boot; dit zijn andere wijzigingen.

Testvaart
De RNR 490 wordt in de aanloop naar Rescue Vlissingen compleet afgebouwd en vaarklaar gemaakt. Tijdens het evenement, dat woensdag 15 augustus plaatsvindt, wordt de RIB gepresenteerd en gedemonstreerd. ,,Daarna is deze boot beschikbaar om te testen. Er is al veel interesse van reddingsbrigades om een testvaart te maken.'' Bij belangstelling (voor een testvaart) kan contact opgenomen worden met Stephen Zwenger of Kees Buis (coördinator Zakelijke Dienstverlening) via 0255-545858.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld