Reddingsbrigade Nederland

Nieuws

Nationaal Team Lifesaving Senioren behaalt tiende plaats overall op WK

Het Nationaal Team Lifesaving Senioren (NTLS) is op het WK Lifesaving voor landenploegen in het Australische Glenelg uitgekomen op de tiende plaats overall (pool-onderdelen plus ocean-onderdelen). Daarmee is de doelstelling, die bondscoach Fedor Hes in de voorbereidingsfase uitsprak, gehaald. Hoogtepunt was de zilveren podiumplaats van Robert Hendriks, Alwin Hillebrink, Melvin van der Meij en Roelof Stoetzer op het onderdeel Beach Relay.

Sleutels reddingsboot RNR490 voor eerste koper Reddingsbrigade Utrecht

Reddingsbrigade Utrecht is de eerste koper van de door Reddingsbrigade Nederland ontwikkelde RNR490. Deze nieuwe reddingsboot is vrijdag 9 november met de bijbehorende sleutels overgedragen aan penningmeester Tom Meijer. Hij geeft aan: ,,Een grote aankoop, die wij als lokale reddingsbrigade te danken hebben aan gulle bijdragen uit de Utrechtse gemeenschap.''

Lifeguards Reddingsbrigade Zaanstad begeleiden landelijke intocht Sinterklaas

Lifeguards van Reddingsbrigade Zaanstad verzorgden de begeleiding van de landelijke intocht van Sinterklaas. Die had zaterdag 17 november bij de Zaanse Schans plaats. De goedheiligman koos voor een bijzonder druk vervolgschema, want tientallen reddingsbrigades verspreid over het land waren dit jaar op andere locaties betrokken bij zijn vele geplande bezoeken.

Chef de mission Jolanda van Dalen krijgt titel 'Dame in the Order of Lifesaving'

Jolanda van Dalen, chef de mission van het Nationaal Team Lifesaving Senioren (NTLS) van Reddingsbrigade Nederland, kreeg donderdag 22 november een hoge onderscheiding tijdens het galadiner van de Wereldkampioenschappen Lifesaving in het Australische Glenelg. De International Life Saving Federation (ILS) gaf haar de titel 'Dame in the Order of Lifesaving'.

Reddingsbrigade Zwolle ontvangt boei bij feestelijkheden 100-jarig bestaan

Reddingsbrigade Zwolle heeft het 100-jarig bestaan gevierd in zwembad De Vrolijkheid. Het jubileumprogramma startte zaterdag 17 november met een reünie voor (oud-)leden. Tegelijkertijd konden de juniorleden zich uitleven op een stormparcours in het achtbanenbad. Voorafgaand aan het officiële gedeelte werd in de verenigingsruimte gezamenlijk genoten van een buffetmaaltijd.

Benoeming penningmeester Ouwendijk tot lid Financiële Commissie NOC*NSF

Peter Ouwendijk, penningmeester in het bestuur van Reddingsbrigade Nederland, is benoemd tot lid van de Financiële Commissie (FC) van sportkoepel NOC*NSF. Dat gebeurde maandag 19 november tijdens de algemene vergadering in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem.

Nationaal Team Lifesaving Senioren startklaar voor wereldkampioenschap

Het Nationaal Team Lifesaving Senioren (NTLS) is startklaar voor deelname aan het Wereldkampioenschap Lifesaving 2018 voor landenploegen. Dat (tweejaarlijkse) event vindt plaats onder auspiciën van de International Life Saving Federation (ILS) en wordt ditmaal in het Australische Adelaide gehouden. Daar staan in de periode van 16 november tot en met 2 december verschillende WK's op het programma.

Opening Maritiem Centrum Egmond kroon op langlopende samenwerking

Maritiem Centrum Egmond is geopend. Twaalf jaren van plannen maken, overleggen, tekenen en bouwen gingen eraan vooraf. Na de officiële handelingen, toespraken voor genodigden en een besloten rondleiding, was zaterdag 10 november vanaf 13.30 uur ook het publiek welkom om een kijkje te nemen. Het gebouw werd grotendeels afgewerkt door vrijwilligers van KNRM Egmond, de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en Stichting Egmonder Pinck.

Reddingsbrigade De Streek presenteert activiteiten tijdens werkbezoek directeur

Reddingsbrigade De Streek greep het werkbezoek van Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, aan om een goed beeld te scheppen van de eigen activiteiten. Na een introductie door voorzitter Bob Koelman stond zaterdag 3 november in Grootebroek kennismaking met waterhulpverlening, zwemlessen, opleidingen en EHBO op het programma.

'Lifeguard Experience' bij werkbezoek trainees Brunel Software Solutions

Trainees van Brunel Software Solutions en hun begeleiders zijn vrijdag 2 november ontvangen op het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland. Bernard Korte, hoofd Beleid en Operationele Zaken, gaf eerst uitleg over de missie van de reddingsbrigades en de veelzijdigheid van het lifeguardwerk. Aansluitend verplaatste het gezelschap zich naar strandpost De Waecker van de IJmuider Reddingsbrigade. Vrijwilligers verzorgden daar de workshop 'Lifeguard Experience'.

Workshop Reddingsbrigade Nederland op eerste Landelijke Zwemwaterdag

Reddingsbrigade Nederland werd door algemeen directeur Koen Breedveld en projectleider Marcel Jagersma vertegenwoordigd op de eerste Landelijke Zwemwaterdag. Dit initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat had dinsdag 30 oktober plaats in het LEF future center Rijkswaterstaat te Utrecht.

Vijf Nederlandse officials actief op Wereldkampioenschappen Lifesaving

Wim de Klerk, Adrienne van den Aardweg, Jeannette Blokland, Ab Blokland en Arjen de Bruin. Deze vijf Nederlandse officials zijn in verschillende functies actief bij de Wereldkampioenschappen Lifesaving 2018. Die worden van 16 november tot en met 2 december gehouden in het Australische Adelaide.

Overhandiging traditionele jubileumboei aan 50-jarige Reddingsbrigade Naarden

Reddingsbrigade Naarden vierde zaterdag 13 en dinsdag 16 oktober het 50-jarig bestaan. Deze gelegenheden werden extra feestelijk beleefd, omdat het tot enkele jaren geleden onzeker was of de mijlpaal van 2018 zou worden gehaald. Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, overhandigde de traditionele jubileumboei aan het bestuur.

Brigadesporters richting WK's Interclub voor Teams Open en Masters Teams

De Wereldkampioenschappen Lifesaving worden van 16 november tot en met 2 december gehouden in het Australische Adelaide. Nederland zal daar op deelnemersgebied niet alleen vertegenwoordigd zijn door het Nationaal Team Lifesaving Senioren. Sporters van de Dordtse Reddingsbrigade (DRB) en de Amersfoortse Reddingsbrigade (ARB) schreven zich in voor de mondiale krachtmetingen Interclub Teams Open en Interclub Masters Teams. Naar laatstgenoemd event gaan bovendien een lid van Reddingsbrigade De Breuly uit Zevenaar en een lid van Reddingsbrigade Echt. Een overzicht.

Reddingsbrigades regio Brabant Noord ondertekenen samenwerkingsconvenant

De voorzitters van de reddingsbrigades uit ’s-Hertogenbosch, Mill (Land van Cuijk), Oss, Uden en Veghel ondertekenden tezamen met Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, het samenwerkingsconvenant 'Reddingseenheid Nationale Reddingsvloot (NRV)'. De locatie hiervoor was maandag 15 oktober het gebouw Triton, waarin het botenhuis van Reddingsbrigade Oss is gevestigd.

Reddingsbrigade Nederland bespreekt visie en missie tijdens bijeenkomsten

Het bestuur van Reddingsbrigade Nederland gaat met brigades in gesprek om het antwoord te vinden op intrigerende vragen. Wat betekent ‘de Reddingsbrigade’? Wat zijn onze doelstellingen en hoe behalen we die? Hiervoor staan zes bijeenkomsten, verspreid over het land, op de agenda.

Reddingsbrigade Nederland geeft uitleg over NRV en Emily op Brandweercongres

Reddingsbrigade Nederland was vertegenwoordigd op de beursvloer van het Brandweercongres 2018. Dat werd donderdag 11 en vrijdag 12 oktober gehouden in Zaandam met als thema 'De kracht van het verschil'. Bezoekers konden daar terecht voor informatie over de Nationale Reddingsvloot (NRV) en de op afstand bestuurbare reddingsmodule Emily.

Reddingsbrigade sluit overeenkomst met Toyota voor hulpverleningsvoertuigen

Reddingsbrigade Nederland is een samenwerking aangegaan met Toyota Nederland. Algemeen directeur Koen Breedveld en Jan-Christiaan Koenders, algemeen directeur van Toyota-importeur Louwman & Parqui, zetten zaterdag 29 september hun handtekening onder een overeenkomst. Dat gebeurde ter gelegenheid van de meet-and-greet met de Land Cruiser, de Hilux én de nieuwe reddingsboot RNR490 in IJmuiden.

Medaillepakker Myrthe Bakker blikt terug op Europees kampioenschap

Myrthe Bakker (Dordtse Reddingsbrigade) was het meest succesvolle lid van het Nationaal Team Junioren, dat deelnam aan de Europese Kampioenschappen Lifesaving voor junioren (EJK) in Ierland. Dinsdag 11 september veroverde ze in Limerick (pool events) brons op de 100 meter manikin tow with fins. Een etmaal later gevolgd door goud op de 50 meter manikin carry. In Kilkee (ocean en beach events) raakte haar teen zwaar gekneusd. Bakker blikt terug op het evenement.

Meet-and-greet met Toyota en RNR490 voor reddingsbrigades en gemeenten

Reddingsbrigades en gemeenten worden zaterdag 29 september tussen 10.00 en 13.00 uur in de gelegenheid gesteld om aan den lijve te ondervinden wat auto's van Toyota en het nieuwe, door Reddingsbrigade Nederland ontwikkelde vaartuig RNR490 voor hen kunnen betekenen. De locatie: het strand en de zee nabij post De Waecker van de IJmuider Reddingsbrigade.

Reddingsbrigades zetten zich in voor toezichtstaak bij Swim to Fight Cancer

Giethoorn, Tilburg, Dordrecht, Stichtse Vecht, Doetinchem, Nijmegen, Apeldoorn, Eindhoven, Haarlem, Hollands Kroon. Dat waren in de periode van 26 augustus tot en met 16 september de locaties voor Swim to Fight Cancer 2018, een serie recreatieve zwemevents in een stadsdecor waarbij reddingsbrigades toezicht hielden.

Mulier Instituut verzoekt om invullen vragenlijst onderzoek toezichthouden

Het Mulier Instituut voert het onderzoek 'Zwemveiligheid in buitenwater' uit. Dit vindt plaats binnen het project NL Zwemveilig, dat wordt gecoördineerd vanuit de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Een deelproject van het project NL Zwemveilig is Zwemveiligheid Open Water, waarbij Reddingsbrigade Nederland het voortouw neemt.

Trots Nationaal Team Junioren terug van Europese Kampioenschappen Lifesaving

,,Een succesvol toernooi met mooie individuele en teamprestaties.'' Dat is de gezamenlijke conclusie van de begeleidingsstaf van het Nationaal Team Junioren, dat zondag 16 september terugkeerde in Nederland na deelname aan de Europese Kampioenschappen Lifesaving voor junioren (EJK) in Ierland. Met in de bagage een gouden en zeven bronzen medailles (op basis van drie derde plaatsen).

Kick-off Taskforce Opleidingen voor visie op stelsel van opleiden en examineren

De kick-off van de Taskforce Opleidingen had woensdag 12 september plaats. De opening op het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland in IJmuiden was in handen van algemeen directeur Koen Breedveld. Luc Dietz trad op als voorzitter.

Waardering voor samenwerking met Nick Jr. op Nickelodeon Partner Day

De samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland en Nickelodeon kreeg waardering op de Nickelodeon Partner Day 2018. Tijdens een presentatie in Pathé Utrecht Leidsche Rijn werd donderdag 13 september de landelijke 06-polsbandjescampagne - uitgevoerd in nauwe samenwerking met Nick Jr. en de Nationale Politie - onder 'great pr value' geschaard.

Blaricum, Huizen en Naarden zetten handtekening onder RVR-convenant

De reddingsbrigades die gevestigd zijn in Blaricum, Huizen en Naarden ondertekenden met Reddingsbrigade Nederland het convenant Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR). Daarmee werd maandag 10 september in Naarden de samenwerking tussen hen bekrachtigd.

Opleiding acht nieuwe risk assessors

Er zijn acht nieuwe risk assessors opgeleid. Dat gebeurde in de eerste twee weekenden van september, onder auspiciën van de International Lifesaving Federation of Europe (ILSE), met als basis het Landelijk Bureau in IJmuiden.

Nationaal Team Lifesaving Junioren naar Europese Jeugdkampioenschappen

Het Nationaal Team Lifesaving Junioren staat aan de vooravond van de Europese Jeugdkampioenschappen (EJK). Een jaarlijks terugkerend evenement onder auspiciën van de International Life Saving Federation of Europe (ILSE). De staf- en selectieleden vertrokken maandag 10 september vanaf Koninklijke Luchthaven Schiphol naar Ierland. De wedstrijdlocaties voor dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 september zijn Limerick (zwembad) en Kilkee (strand en zee), gelegen in het westen langs de Wild Atlantic Way.

Zwembadonderwijzers krijgen bewijs van deelname voor Schoolzwemsurvival

In het Amsterdamse De Mirandabad is een start gemaakt in het licht van Schoolzwemsurvival. Zwembadonderwijzers van de gemeente Amsterdam kregen maandag 3 september tekst en uitleg over deze nieuwe lessenreeks, voorafgaand aan een praktijktraining. Reddingsbrigade Nederland ontwikkelde dit concept om kinderen op een sportieve manier hun zelfredzaamheid in het water te laten vergroten. Daarnaast leren zij de basisvaardigheden van het zwemmend redden aan.

Jarenlange inzet voor lifesavingsport leidt tot eerbetoon aan Nico Laumen

Voormalig bondscoach Nico Laumen is op de receptie in het weekend van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Ocean Events in het zonnetje gezet. De organisator, regelaar en adviseur op het terrein van de lifesavingsport ontving zaterdag 1 september in Noordwijk dankbetuigingen in de vorm van woorden, een oorkonde en een pin behorend bij het Lidmaatschap van Verdienste, een standaard met inscriptie, bloemen en een fluit met inscriptie.

Topsport tijdens Open Nederlandse Kampioenschappen Ocean Events

Bijna 200 (top)sporters kwamen in actie bij de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) Ocean Events voor de categorieën senioren (A), junioren (B) en masters (M). Noordwijk was zaterdag 1 en zondag 2 september gastheer van de veertiende editie. Het evenement had plaats op het strand en in de zee vlakbij de reddingsbrigadepost ter hoogte van de vuurtoren aan de Koningin Wilhelminaboulevard.

Katwijkse Reddingsbrigade neemt nieuwe waterscooter in ontvangst

Een gloednieuwe waterscooter van het type Sea-Doo GTi 130 voor de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB). Voorzitter Michael van der Plas kwam er donderdag 23 augustus voor naar het Landelijk Bureau in IJmuiden. Hij kreeg de sleutels overhandigd door Kees Buis, coördinator Zakelijke Dienstverlening.

Open Nederlands Kampioenschap Ocean Events bij Reddingsbrigade Noordwijk

1 en 2 september 2018. Dat zijn de data voor het 14de Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Ocean Events voor de categorieën senioren (A), junioren (B) en masters (M). Dit topsportevenement heeft plaats op het strand en in de zee voor de post van Reddingsbrigade Noordwijk, nabij de vuurtoren aan de Koningin Wilhelminaboulevard. Het programma start op beide weekenddagen om 10.00 uur.

Reddingsbrigade ontvangt jong en oud op eerste Nickelodeon Familie Festival

Reddingsbrigade Nederland voldeed graag aan het verzoek van partner Nick Jr. om deelnemer te zijn aan de eerste editie van het Nickelodeon Familie Festival (NFF). Jong en oud bezochten zondag 26 augustus de oranje gekleurde locatie op het Almeerderstrand.

Koninklijke felicitaties voor 100-jarige oud-directeur KNBRD Herman Vos

Herman Vos heeft de leeftijd van 100 jaar bereikt. De oud-directeur van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD) kreeg dinsdag 24 juli bezoek van burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem. Hij overhandigde hem een felicitatiebrief van koning Willem-Alexander.

Brigadevrijwilligers krijgen kippenvel van Maarten van der Weijden en publiek

Reddingsbrigade Nederland is trots op Maarten van der Weijden én op de vrijwilligers uit eigen gelederen die hem tijdens zijn 11stedenzwemtocht begeleidden. Schipper Ylse Huizinga is een van de betrokkenen die de langeafstandszwemmer van dichtbij meemaakten, op de vooropgaande Tinn-Silver en op de achteraan varende vlet. Het lid van Reddingsbrigade Drachten (en de Texelse Reddingsbrigade) toonde zich maandag 20 augustus trots op Friesland: ,,De steun van al die mensen - overdag, 's avonds én 's nachts - dat is 'once in a lifetime'. Het bezorgde ons kippenvel.''

Reddingsbrigades begeleiden Maarten van der Weijden bij 11stedenzwemtocht

De 1600 ingeschreven personen die bij de 11stedenzwemtocht afstanden van 500 of 2000 meter met langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden zouden meezwemmen, is sterk afgeraden het water in te gaan. De waterkwaliteit is te slecht. Hierdoor is het team van reddingsbrigadevrijwilligers fors afgeslankt. Zij richten zich zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 augustus volledig op begeleiding van de sportheld, die morgen wel van start gaat. En op bewaking tijdens evenementen bij de steden.

Leden Reddingsbrigade Nederland maken Canal Parade mee op boot AT5

,,Voor ons was het een hele mooie ervaring om deel uit te maken van Pride Amsterdam.'' Dat stellen Roman Mischa Jelinek van de Amsterdamse Reddingsbrigade en Jeffrey van der Putten, die tevens lid is van Reddingsbrigade Oss en Strandreddingsbrigade Westerschouwen. Zij maakten zaterdag 4 augustus - op uitnodiging - de Canal Parade, hoofdonderdeel van het programma, mee op de boot van de lokale televisiezender AT5.

Presentatie en demonstratie nieuwe RNR490 tijdens Rescue Vlissingen

De nieuwe RNR490 van Reddingsbrigade Nederland nam deel aan een gezamenlijke demonstratie tijdens Rescue Vlissingen. Op dit grootste internationale hulpverleningsevenement van Nederland kwamen woensdag 15 augustus volgens de organisatie meer dan 100.000 bezoekers af.

Reddingsbrigades wensen Maarten van der Weijden en meezwemmers veilige 11stedenzwemtocht!

Maarten van der Weijden gaat voor een uitzonderlijke krachtsinspanning: de 11stedenzwemtocht. De langeafstandszwemmer, winnaar van olympisch goud en wereldkampioen, is daarbij van zaterdag 18 tot en met maandag 20 augustus onderweg. Vrijwilligers van zeventien reddingsbrigades begeleiden hem én alle meezwemmers tijdens dit unieke evenement, onder coördinatie van een werkgroep met leden van Reddingsbrigade Drachten.

Badgasten onvoldoende bekend met risico's opblaasbare drijfmiddelen

Veel kinderen en volwassenen gebruiken opblaasbare drijfmiddelen op het water. Dit leidt regelmatig tot problemen en daarmee waterhulpverlening. Reddingsbrigade Nederland neemt waar dat de hieraan verbonden risico's onvoldoende bekend zijn en worden onderschat. Bij aflandige wind is de kans op afdrijven groot. Stroming, bijvoorbeeld bij afgaand tij, krijgt dan een duwtje in de rug. Het maakt een mui extra verraderlijk.

Reddingsbrigade Nederland verwacht geen kleiner risico op verdrinking

In 2017 verdronken 86 inwoners van Nederland, net zoveel als het jaar daarvoor. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag 16 augustus. Reddingsbrigade Nederland is blij om het feit dat het aantal inwoners dat verdrinkt niet verder is opgelopen. Reddingsbrigade Nederland verwacht dat het risico op verdrinking de aankomende jaren niet kleiner wordt en dat de kans op verdrinking groter blijft onder mannen en onder 'nieuwkomers'.

Extra drukke zomer voor Reddingsbrigade Nederland

Deze zomer is uitzonderlijk warm. Dat leidt tot meer zwemmers in open water. Reddingsbrigade Nederland heeft het er bijzonder druk mee. Voor de periode van maandag 2 juli tot en met zondag 5 augustus is voor de reddingsbrigadeposten aan de kust een totaal van 3259 hulpverleningen geregistreerd. Daarnaast is sprake van een opmerkelijk groot aantal verdrinkingsongevallen. Reddingsbrigade Nederland maakt zich daarover zorgen en onderstreept: de verantwoordelijkheid voor zwemveiligheid ligt primair bij de badgast zelf. Waarnemingen maken duidelijk dat het verantwoordelijkheidsbesef en kennis van de risico's van zwemmen in open water juist vaak ontbreken. Reddingsbrigade Nederland neemt initiatief, ook in samenwerking met partnerorganisaties, om daarin verandering te brengen.

Inbreng Reddingsbrigade Nederland voor nieuwsbericht Tweede Kamerlid SP

Michiel van Nispen, Tweede Kamerlid voor de SP, maakt zich zorgen over de afnemende zwemvaardigheid in Nederland. Dit blijkt uit het nieuwsbericht onder de kop 'Actie nodig om verdrinkingen te voorkomen', dat donderdag 9 augustus op de website van zijn partij is gepubliceerd. Daarin is een reactie van Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, opgenomen.

Reddingsbrigade Nederland ontwikkelt zwemlespakket voor 'natte' gymles

Reddingsbrigade Nederland ontwikkelde een zwemlespakket voor een 'natte' gymles met als doel jonge kinderen (6- tot en met 10-jarigen) te laten kennismaken met de basisbeginselen van zwemmen in open water (vaardigheden) en een eerste kennismaking met zwemmend redden. Dat biedt kansen om via scholen te werken aan bewustzijn. Ook ouders worden hierdoor gewezen op de risico's van zwemmen in open water.

Testvaarten met nieuw ontwikkelde RNR490 leveren positieve ervaringen op

De ontwikkeling van de RNR490 door Reddingsbrigade Nederland is in een stroomversnelling geraakt. Met de afbouw van deze nieuwe 'rigid inflatable boat' (RIB) oftewel 'onbuigbare opblaasbare boot' is dinsdag 31 juli en woensdag 1 augustus een testvaart gemaakt. Dat leverde positieve ervaringen op.

Reddingsbrigade ontvangt taart voor project maatschappelijke diensttijd

Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland, ontving een taart uit handen van Monique Limpens van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij is als projectleider verbonden aan het landelijke programma Maatschappelijke Diensttijd. In dit kader werden vrijdag 27 juli felicitaties aan de bond overgebracht voor de toekenning van de subsidie, waarover in totaal 38 projectuitvoerders zich mogen verheugen.

Bondscoach bepaalt selectie voor Nationaal Team Lifesaving Senioren

Bondscoach Fedor Hes maakte zaterdag 28 juli samen met bondstrainer Ineke Goossens de selectie voor het Nationaal Team Lifesaving Senioren 2018 bekend. Deze topsporters nemen namens Reddingsbrigade Nederland deel aan het WK Lifesaving. Het mondiale evenement wordt van vrijdag 16 november tot en met zondag 2 december gehouden in het Australische Adelaide.

Toekenning subsidie voor project in kader maatschappelijke diensttijd

Reddingsbrigade Nederland is een van de 38 gekozen projecten voor het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. ,,Ik zie dat als een groot blijk van vertrouwen van het ministerie in het werk van onze brigades'', stelt algemeen directeur Koen Breedveld. In de afgelopen maanden konden organisaties hun plannen indienen. Nu de keuzes gemaakt zijn, kunnen zo’n 13.000 jongeren na de zomer aan de slag.

Tips van Reddingsbrigade Nederland en NRZ om verdrinking te voorkomen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) activeerde het Nationaal Hitteplan. Door de aanhoudend hoge temperaturen - meerdere dagen achtereen werd een gemiddelde van boven de 30 graden gemeten - zoeken veel mensen verkoeling in het water. Verspreid over het land constateren reddingsbrigades een toename van het aantal badgasten. Reddingsbrigade Nederland biedt doorlopend tips en adviezen in het kader van zwemveiligheid. Lifeguards doen er alles aan om de verdrinkingsdood te voorkomen en bestrijden.

Zwembandjes nuttig hulpmiddel maar geen waarborg tegen verdrinking

Zwembandjes zijn geen waarborg tegen verdrinking. Ze vormen alleen een nuttig hulpmiddel; veel jonge kinderen voelen zich er zekerder mee in het water. Dat stelt Reddingsbrigade Nederland, die ook aangeeft: kies altijd voor kwalitatieve zwembandjes. Dit in reactie op een nieuwsbericht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Reddingsbrigade Nederland verfijnt gebruik vlaggen tot landelijk protocol

Reddingsbrigade Nederland verfijnt het gebruik van vlaggen tot een nieuw landelijk protocol. De doelen zijn eenduidigheid en aansluiting bij het internationale protocol van de International Life Saving Federation of Europe (ILSE). Op elke bewaakte zwemlocatie en bij elke vlag mag geen verwarring bestaan over de inzet en de betekenis ervan. Voor het publiek is hierover bij elke reddingspost en op deze website informatie beschikbaar.

Reddingsbrigade Nederland waarschuwt voor oververhitting en warmtestuwing

'Vanaf volgende week dinsdag worden tropische waarden van 30 graden op uitgebreide schaal mogelijk. Het zal dan meer drukkend en benauwd aanvoelen.' Weerplaza.nl meldt dit bij de 15-daagse verwachting. Deze omstandigheden zorgen voor extra drukte op de stranden aan zee, in recreatiegebieden en bij buitenzwembaden. Reddingsbrigade Nederland waarschuwt voor het gevaar van oververhitting en warmtestuwing in relatie tot zwemveiligheid.

Reddingsbrigade demonstreert reddingsboei Emily tijdens SAR Katwijk

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseerde voor zaterdag 14 juli het International Search And Rescue Event (SAR). Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement ontving Reddingsbrigade Nederland het NOS Jeugdjournaal. Presentator Lucas van de Meerendonk liet zich redden door de op afstand bestuurbare reddingsboei Emily.

Tweede Kamerlid Diertens bezoekt Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade

Antje Diertens, lid van de D66-fractie in de Tweede Kamer, bracht een bezoek aan Post 4 van de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade (HVRB). Op uitnodiging van Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland. Zij berichtte over haar ervaringen van vrijdag 29 juni: ,,Veel te weten gekomen van de wereld achter de Reddingsbrigade. Kijk nu toch anders naar de zee met muistromingen!''

Vrijwilligers reddingsbrigades krijgen enthousiaste reacties op Zwemtour

Scholieren, docenten en organisatoren tonen zich enthousiast over de bijdrage van Reddingsbrigade Nederland aan het initiatief Heel Brabant Zwemt. Hiervoor verzorgden vrijwilligers van de Bossche Reddingsbrigade en de Eindhovense Reddingsbrigade, tijdens de Zwemtour (eind juni/begin juli), korte presentaties op basisscholen in Den Bosch en Eindhoven.

Reddingsbrigade Nederland waarschuwt strandgangers voor muien en stromingsgevaar

Reddingsbrigade Nederland wil strandgangers extra attenderen op muien en stromingsgevaar. Voor het weekend van 14 en 15 juli worden vele zonuren verwacht. Nu naast regio Zuid ook regio Midden zomervakantie viert, komen meer Nederlanders naar de kust. Daar liggen gevaren op de loer.

Reddingsbrigade Nederland koerst naar afbouw en presentatie nieuwe boot

Reddingsbrigade Nederland ontwikkelt al jaren eigen reddingsboten. Na de vlet BRB (BondsReddingsBoot), Rescue 1, Rescue 2, Rescue 3 en RNR 430 wordt nu hard gewerkt aan het nieuwste model: de RNR 490.

Reddingsbrigade met kleurplaat en tips in VakantieDoeBoek Hoogvliet

Reddingsbrigade Nederland leverde bijdragen aan het populaire VakantieDoeBoek van Hoogvliet. In de 2018-editie van de jubilerende supermarktketen staan een kleurplaat, tips om te kunnen genieten aan het water en informatie over vlaggen, signalen en het 06-polsbandje.

Nieuwe poster Reddingsbrigade Nederland met levensbelangrijke tips

In de zomermaanden is de kans op verdrinking groot. Reddingsbrigade Nederland produceerde daarom in samenwerking met de Royal Life Saving Society (RLSS) UK de nieuwe poster 'Waterveiligheid - Zomer' met levensbelangrijke tips. Deze is nu ook beschikbaar in het Duits, Arabisch en Pools.

Brede waardering voor inzet reddingsbrigades bij Operatie Zwaan

Reddingsbrigade Nederland, andere betrokken organisaties en dieren- en natuurliefhebbers zijn vol lof over de inzet van reddingsbrigades bij Operatie Zwaan in het Botlek-gebied. Vanuit Rockanje, Monster, ’s-Gravenzande, Vlaardingen, IJsselstein, Amersfoort, Utrecht, Culemborg en Tiel kwamen goed opgeleide en getrainde leden naar de Nieuwe Waterweg om zwanen te redden. Vele watervogels raakten besmeurd met stookolie, afkomstig uit het tankerschip Bow Jubail dat zaterdag 23 juni in de Derde Petroleumhaven tegen een steiger kwam en lek sloeg.

Startsein vooraanmeldingsfase Dag van het Zwemonderwijs

De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) organiseert in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland (KNBRD), de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) de Dag van het Zwemonderwijs. Deze wordt in Echteld gehouden en is bestemd voor zwemverenigingen, duikverenigingen en reddingsbrigades. De vooraanmeldingsfase richting 6 oktober is gestart.

Reddingsbrigade Nederland ondertekenaar Nationaal Sportakkoord

Reddingsbrigade Nederland is een van de ondertekenaars van het Nationaal Sportakkoord 'Sport verenigt Nederland'. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport zette er vrijdag 29 juni zijn handtekening onder evenals André Bolhuis (voorzitter sportkoepel NOC*NSF), Lucas Bolsius (voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten) en Jan van Zanen (voorzitter Vereniging van Nederlandse Gemeenten). De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal kreeg het document dinsdag 26 juni aangeboden.

Reddingsbrigade Nederland sluit Zwemakkoord met KNZB en WiZZ

Reddingsbrigade Nederland, de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en de Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ) sloten het Zwemakkoord met als titel 'Nederland zwemt samen!'. Dat gebeurde voorafgaand aan de ondertekening van het Nationaal Sportakkoord, die vrijdag 29 juni plaatshad.

Reddingsbrigade Nederland steunt campagne 'Ik beweeg mee!'

Reddingsbrigade Nederland steunt de onderwijscampagne 'Ik beweeg mee!' van sportkoepel NOC*NSF. Deze wordt op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juni gehouden. Heel Nederland wordt hierbij opgeroepen om samen te werken aan een fittere jeugd, die motorisch vaardig is. Ook wordt geprobeerd de politiek te stimuleren om dit stevig te ondersteunen, met name op het gebied van onderwijs.

Reddingsbrigade Nederland organiseert Orange Cup en NK Pool Events

Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven vormt opnieuw het toneel voor de Orange Cup én de Nederlandse Kampioenschappen Pool Events. Zaterdag 23 en zondag 24 juni komen 285 topsporters uit dertien landen in actie. Voor Fedor Hes, bondscoach van het Nationaal Team Lifesaving Senioren, is het een ijkpunt richting zijn selectie voor het Wereldkampioenschap Lifesaving.

Bondscoach Hes gaat voor maximale inzet richting wereldkampioenschap

Fedor Hes is sinds 1 februari 2018 bondscoach van het Nationaal Team Lifesaving Senioren (NTLS). Hij ziet uit naar de Orange Cup, die op 23 en 24 juni in Eindhoven wordt gehouden. Een ijkpunt richting zijn selectie voor het wereldkampioenschap, dat van 16 november tot en met 2 december in het Australische Adelaide plaatsheeft. Reddingsbrigade Nederland vroeg hem naar zijn ervaringen, initiatieven en verwachtingen.

Zwemmen en springen in vaarwegen levensgevaarlijk

Reddingsbrigade Nederland en lokale reddingsbrigades waarschuwen voor de risico's van zwemmen én springen (van bruggen en andere objecten) in vaarwegen; rivieren, kanalen en meren. Met Rijkswaterstaat wordt gesteld: levensgevaarlijk!

Nieuwe Tinn-Silver voor Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland

Cor Kooij, bestuurslid van Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland, nam bij het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland de sleutels van een nieuwe Tinn-Silver in ontvangst. Die werden dinsdag 19 juni overhandigd door Bart de Lange, plaatsvervangend hoofd Service Center.

Reddingsbrigades begeleiden Van der Weijden bij oefenzwemtocht

Maarten van der Weijden zwom in de periode van maandag 11 tot en met woensdag 13 juni bijna de gehele voorgenomen oefentocht van Amsterdam naar Leeuwarden. De langeafstandszwemmer plande de ruim 143 kilometer ter voorbereiding op zijn 11stedenzwemtocht (18 tot en met 20 augustus). Hij werd begeleid door vrijwilligers van Reddingsbrigades De Streek (Grootebroek), Noptunus (Emmeloord) en Drachten.

Tweede Kamerlid Bruins Slot onder indruk van Reddingsbrigade Nederland

Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot (CDA) is onder de indruk van Reddingsbrigade Nederland en alle reddingsbrigadevrijwilligers. Dat maakte ze vrijdag 8 juni duidelijk tijdens haar werkbezoek aan het Landelijk Bureau en de post van de IJmuider Reddingsbrigade.

Maarten van der Weijden zwemt van Amsterdam naar Leeuwarden

Maarten van der Weijden zwemt in de periode van maandag 11 tot en met woensdag 13 juni van Amsterdam naar Leeuwarden. 143 kilometer ter voorbereiding op zijn 11stedenzwemtocht (18 tot en met 20 augustus).

VNOG en Reddingsbrigade Nederland ondertekenen convenant

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) en Reddingsbrigade Nederland bekrachtigden een samenwerkingsconvenant in het kader van de Nationale Reddingsbrigade. De directeuren van beide organisaties, respectievelijk Aart Schoenmaker en Koen Breedveld, zetten zaterdag 9 juni hun handtekening eronder. Dat gebeurde ter gelegenheid van een gezamenlijke oefening op de IJssel bij Olburgen.

Sport Knowhow XL zet bondscoach
Hes en lifesavingsport in spotlights

Fedor Hes is per 1 februari 2018 door Reddingsbrigade Nederland aangesteld als bondscoach van het Nationaal Team Lifesaving Senioren. Hij staat aan de vooravond van een belangrijk seizoen, dat deze maand start met de Orange Cup in Eindhoven en in november eindigt met het wereldkampioenschap in het Australische Adelaide. Sport Knowhow XL zet hem en de lifesavingsport in de spotlights.

It giet oan voor Van der Weijden

It giet oan voor Van der Weijden

De route van de Elfstedentocht is niet alleen afgelegd op de schaats, ook op de fiets, op skeelers, op een surfplank en in een kano. Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden probeert iets nieuws; hij doet het zwemmend. Lifeguards van reddingsbrigades begeleiden hem tijdens zijn 11stedenzwemtocht. Jullie ook?

Overdracht Tinn-Silver naar
Culemborgse Reddingsbrigade

Op het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland is een Tinn-Silver 550 ST overgedragen aan vertegenwoordigers van de Culemborgse Reddingsbrigade. Maandag 28 mei kwamen bestuursvoorzitter Sandor Heijmen, algemeen bestuurslid Moniek Vermeulen en uurleider John Kersbergen naar IJmuiden voor het officiële moment.

Officiële opening op vaartuig Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland heeft zich sterk gepresenteerd op de drukbezochte Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum. De officiële openingshandeling werd zaterdag 26 mei verricht door onder anderen minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Zij gaven op de Esplanade, staand in een varende eenheid van Reddingsbrigade Nederland, het startsein voor de spectaculaire openingsdemonstratie.

Minister Grapperhaus roemt werk Reddingsbrigade Nederland

,,Ik draag Reddingsbrigade Nederland een warm hart toe.'' Met dat statement opende minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zijn toespraak in de Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandse Bond voor het Redden van Drenkelingen (KNBRD). Die werd zaterdag 26 mei gehouden in theater en expositiecentrum KAF. Rondom het gebouw was toen al een start gemaakt met het programma van de Landelijke Veiligheidsdag.

Reddingsbrigade Nederland presenteert zich op Landelijke Veiligheidsdag

Reddingsbrigade Nederland presenteert zich op Landelijke Veiligheidsdag

Reddingsbrigade Nederland presenteert zich op de Landelijke Veiligheidsdag. Die wordt zaterdag 26 mei voor de vijfde keer in Almere Centrum gehouden. Vrijwilligers van reddingsbrigades en hun varende eenheden zijn betrokken bij de spectaculaire opening, die om 13.00 uur op het Weerwater begint. Maar Reddingsbrigade Nederland heeft tussen 10.00 en 17.00 uur veel meer op het programma staan.

Reddingsbrigade Nederland en Nick Jr. starten 06-polsbandjescampagne

Reddingsbrigade Nederland is - in nauwe samenwerking met Nick Jr. en de Nationale Politie - van start gegaan met de landelijke 06-polsbandjescampagne. De kick-off had maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, plaats op het strand van Scheveningen. Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, overhandigde het eerste 06-polsbandje namens Nick Jr. aan presentatrice Kim Kötter.

Ons Water en de Reddingsbrigade Nederland slaan handen ineen

Reddingsbrigade Nederland en netwerkorganisatie Ons Water gaan met elkaar samenwerken: samen willen wij Nederland waterbewuster maken. De heldere missie van Reddingsbrigade Nederland is iedereen veilig van water laten genieten. Laten zien dat schoon, veilig en voldoende drinkwater niet vanzelfsprekend is. Dat is de missie van Ons Water.

Reddingsbrigade waarschuwt voor te koud water

Reddingsbrigade Nederland verwacht dat veel mensen aankomende dagen aan of op het water zullen doorbrengen vanwege het voorspelde mooie weer. De Reddingsbrigade attendeert mensen nog wel op de lage temperatuur van het water, het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.

Overdracht voertuig en reddingsboot dankzij Dorus Rijkers Fonds

Reddingsbrigade Nederland nam dinsdag 10 april haar nieuwste hulpverleningsvoertuig en een reddingsboot (Tinn-Silver 550) in ontvangst op het Landelijk Bureau in IJmuiden. Deze konden dankzij een bijdrage van het Stichting Helden der Zee-Fonds "Dorus Rijkers" worden aangeschaft. Vandaag vond de officiële overdracht plaats en dat werd feestelijk gevierd.

Lifeguard, iets voor jou?

Ben jij gek op zon, strand, zee en/of binnenwater? Kun je goed zwemmen? Vind je het leuk om anderen te helpen en gezamenlijk actief te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Reddingsbrigade actief op lustrumeditie Landelijke Veiligheidsdag

Op zaterdag 26 mei wordt voor de vijfde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere georganiseerd. Tijdens deze dag laten diverse landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Het thema van deze lustrumeditie is ‘Veiligheid in en om het huis’. Bezoekers komen niet alleen te weten wat de hulpdiensten allemaal doen, maar krijgen ook tips over wat ze zelf kunnen doen in het geval van calamiteiten of om deze te voorkomen. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden want ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Uitslagen NK Lifesaving voor Teams 2018

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor Teams 2018 plaats in ‘Het Dommelbad’ te Boxtel. Binnen de categorieën E (7-8 jaar), D (9-11 jaar) en C (12-14 jaar) deden 33 teams mee van 10 brigades. Bij de categorieën B (14-18 jaar), A (16 jaar en ouder) en M (30 jaar en ouder) streden maar liefst 60 teams vanuit 17 brigades om de kampioenstitels.

NK Lifesaving voor Teams 2018

Zaterdag 24 en zondag 25 maart vinden de Nederlandse Kampioenschappen Lifesaving voor Teams plaats in ‘Het Dommelbad’ te Boxtel. Op verschillende team en estafette wedstrijdonderdelen van het Zwemmend Redden zullen dit weekend leden van in totaal 27 reddingsbrigades uit heel Nederland met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde kampioenstitels. Gastheer van het NK Lifesaving voor teams is Reddingsbrigade Boxtel.

Reddingsbrigade ontvangt donatie van € 3.000,- van Scheveningen Zandvoort Marathon

Zondag 18 maart ontving Reddingsbrigade Nederland van het winnende Kidsrun team een cheque ter waarde van € 3.000,-. Tijdens de 5e editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon liepen de deelnemers van de Kidsrun van de Scheveningen Zandvoort Marathon 42 km over het strand voor het dit jaar gekozen goede doel: de Reddingsbrigade.

Veiligheidsregio Hollands Midden en Reddingsbrigade paraat voor overstromingen

Op 12 maart 2018 hebben de directeuren van Veiligheidsregio Hollands Midden en Reddingsbrigade Nederland een prestatieovereenkomst ondertekend. Kern van de overeenkomst is dat Reddingsbrigade Nederlanden regionale reddingsgroep beschikbaar stelt aan de veiligheidsregio voor het optreden bij overstromingen en grote watercalamiteiten. Deze reddingsgroep vormt samen met de reddingsgroepen van 21 andere veiligheidsregio’s een nationaal opschaalbare reddingsvloot; de Nationale Reddingsvloot.

ILSE Pool Lifesaving Competition - Dordrecht

Zaterdag 10 en zondag 11 maart vindt in het zwembad van de Sportboulevard te Dordrecht de “ILSE Pool Lifesaving Competition” plaats. Gastheer van deze ILSE Lifesaving wedstrijd is de Dordtse Reddingsbrigade.

Reddingsbrigade Nederland aanwezig op de International Life Saving Federation Europe bijeenkomst in Belgrado

Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 vindt in Belgrado (Servië) de jaarlijkse bijeenkomst van de International Life Saving Federation Europe (ILSE) plaats. Vanuit alle aangesloten landen zal een afvaardiging aanwezig zijn op deze jaarlijkse commissiebijeenkomst. Vanuit Reddingsbrigade Nederland zijn de komende dagen ook verschillende vertegenwoordigers aanwezig.

Uitslagen Nederlands Kampioenschap SERC 2018

Afgelopen zaterdag 3 maart vond het NK SERC plaats in Zwolle. Bij de Junioren teams mag het team Staphorst 2 zich Nederlands Kampioen SERC 2018 noemen. Vanuit dit team was Marisha Talen tevens de beste leider van de junioren competitie. Bij de Senioren is het team Eindhoven 1 Nederlands kampioen SERC 2018 geworden en mag Bart Verdijk zich leiderskampioen Senioren SERC 2018 noemen.

Nederlands Kampioenschap SERC 2018

Zaterdag 3 maart zal het Nederlands Kampioenschap Simulated Emergency Response Competition (NK SERC) plaatsvinden. Voor het tweede jaar op rij is Reddingsbrigade Zwolle gastheer van het evenement. Het NK SERC zal van 12:00 tot 17:00 uur in zwembad De Vrolijkheid worden georganiseerd.

Tips van de Reddingsbrigade om veilig te schaatsen op natuurijs

Met de aanhoudende vrieskou en het mooie winterweer neemt de schaatskoorts in Nederland toe. Vanavond zal ook de eerste marathon op natuurijs worden geschaatst. Op verschillende plaatsen in het land zijn sloten en plassen bevroren, maar op veruit de meeste plaatsen is het natuurijs nog niet betrouwbaar genoeg om veilig te kunnen schaatsen. De Reddingsbrigade verwacht dat veel mensen toch de ijspret op zullen zoeken, maar waarschuwt wel om goed voorbereid het ijs op te gaan.

Veiligheidsregio Groningen en Reddingsbrigade slaan de handen ineen

De Veiligheidsregio Groningen en de Reddingsbrigade vormen vanaf heden samen een regionale reddingsgroep, die snel en flexibel in actie kan komen bij overstromingsgevaar, crises en voor de beveiliging van evenementen op en rond het binnenwater. Dat is de kern van de overeenkomst die 8 februari door Koen Breedveld (directeur Reddingsbrigade Nederland) en Wilma Mansveld (directeur Veiligheidsregio Groningen) in het bijzijn van vrijwilligers van de lokale reddingsbrigades werd bekrachtigd.

Fedor Hes bondscoach Nationaal Team Lifesaving Senioren

Fedor Hes is per 1 februari aangesteld als bondscoach Nationaal Team Lifesaving Senioren. Reddingsbrigade Nederland richtte zich sinds eind 2017 op invulling van de vacature voor deze positie. De KNBRD is ervan overtuigd dat met Hes meer slagkracht binnenboord gehaald is.

Voetbalclub Duinrand S en Reddingsbrigade Schoorl ontvangen AED van ING

Paul Ruis, voorzitter van voetbalclub Duinrand S uit Schoorl en Sem van Drunen, hoofd materialencommissie van de Schoorlse Reddingsbrigade, ontvingen woensdag 20 december een Automatische Externe Defibrillator (AED) uit handen van Hans Schakel, sponsormanager amateurvoetbal bij ING.

Reddingsbrigade Nederland vereerd met bezoek van de Koning op 100-jarig jubileum

Reddingsbrigade Nederland bestaat vandaag precies 100 jaar. Op 16 september 1917 vond de officiële oprichtingsvergadering van de Nederlandsche Bond tot het Redden van Drenkelingen (Reddingsbrigade Nederland) plaats op initiatief van vijf reddingsbrigades uit Den Bosch, Amsterdam, Breda, Den Haag en Haarlem. Deze reddingsbrigades werden in de jaren daarvoor opgericht, omdat verdrinkingsongevallen in hun vestigingsplaatsen aanleiding tot het initiatief waren, om mensen die al konden zwemmen te leren hoe hun medemens te redden. Vervolgens is de jarenlang gehanteerde bondsspreuk ontstaan: “zolang niet iedereen kan zwemmen, moet elke zwemmer kunnen redden”. Met de oprichting van een overkoepelende bond wilde men uniformiteit brengen in de lesstof en methodes voor het redden van drenkelingen. 100 jaar later is Reddingsbrigade Nederland uitgegroeid tot een landelijke vereniging van 166 aangesloten Reddingsbrigade door heel Nederland.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld