Reddingsbrigade Nederland

Nieuws

Reddingsbrigades begeleiden Van der Weijden bij oefenzwemtocht

Maarten van der Weijden zwom in de periode van maandag 11 tot en met woensdag 13 juni bijna de gehele voorgenomen oefentocht van Amsterdam naar Leeuwarden. De langeafstandszwemmer deed dat ter voorbereiding op zijn 11stedenzwemtocht (18 tot en met 20 augustus). Hij werd begeleid door vrijwilligers van Reddingsbrigades De Streek (Grootebroek), Noptunus (Emmeloord) en Drachten.

Tweede Kamerlid Bruins Slot onder indruk van Reddingsbrigade Nederland

Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot (CDA) is onder de indruk van Reddingsbrigade Nederland en alle reddingsbrigadevrijwilligers. Dat maakte ze vrijdag 8 juni duidelijk tijdens haar werkbezoek aan het Landelijk Bureau en de post van de IJmuider Reddingsbrigade.

Maarten van der Weijden zwemt van Amsterdam naar Leeuwarden

Maarten van der Weijden zwemt in de periode van maandag 11 tot en met woensdag 13 juni van Amsterdam naar Leeuwarden. 143 kilometer ter voorbereiding op zijn 11stedenzwemtocht (18 tot en met 20 augustus).

VNOG en Reddingsbrigade Nederland ondertekenen convenant

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) en Reddingsbrigade Nederland bekrachtigden een samenwerkingsconvenant in het kader van de Nationale Reddingsbrigade. De directeuren van beide organisaties, respectievelijk Aart Schoenmaker en Koen Breedveld, zetten zaterdag 9 juni hun handtekening eronder. Dat gebeurde ter gelegenheid van een gezamenlijke oefening op de IJssel bij Olburgen.

Sport Knowhow XL zet bondscoach
Hes en lifesavingsport in spotlights

Fedor Hes is per 1 februari 2018 door Reddingsbrigade Nederland aangesteld als bondscoach van het Nationaal Team Lifesaving Senioren. Hij staat aan de vooravond van een belangrijk seizoen, dat deze maand start met de Orange Cup in Eindhoven en in november eindigt met het wereldkampioenschap in het Australische Adelaide. Sport Knowhow XL zet hem en de lifesavingsport in de spotlights.

It giet oan voor Van der Weijden

It giet oan voor Van der Weijden

De route van de Elfstedentocht is niet alleen afgelegd op de schaats, ook op de fiets, op skeelers, op een surfplank en in een kano. Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden probeert iets nieuws; hij doet het zwemmend. Lifeguards van reddingsbrigades begeleiden hem tijdens zijn 11stedenzwemtocht. Jullie ook?

Overdracht Tinn-Silver naar
Culemborgse Reddingsbrigade

Op het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland is een Tinn-Silver 550 ST overgedragen aan vertegenwoordigers van de Culemborgse Reddingsbrigade. Maandag 28 mei kwamen bestuursvoorzitter Sandor Heijmen, algemeen bestuurslid Moniek Vermeulen en uurleider John Kersbergen naar IJmuiden voor het officiële moment.

Officiële opening op vaartuig Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland heeft zich sterk gepresenteerd op de drukbezochte Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum. De officiële openingshandeling werd zaterdag 26 mei verricht door onder anderen minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Zij gaven op de Esplanade, staand in een varende eenheid van Reddingsbrigade Nederland, het startsein voor de spectaculaire openingsdemonstratie.

Minister Grapperhaus roemt werk Reddingsbrigade Nederland

,,Ik draag Reddingsbrigade Nederland een warm hart toe.'' Met dat statement opende minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zijn toespraak in de Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandse Bond voor het Redden van Drenkelingen (KNBRD). Die werd zaterdag 26 mei gehouden in theater en expositiecentrum KAF. Rondom het gebouw was toen al een start gemaakt met het programma van de Landelijke Veiligheidsdag.

Reddingsbrigade Nederland presenteert zich op Landelijke Veiligheidsdag

Reddingsbrigade Nederland presenteert zich op Landelijke Veiligheidsdag

Reddingsbrigade Nederland presenteert zich op de Landelijke Veiligheidsdag. Die wordt zaterdag 26 mei voor de vijfde keer in Almere Centrum gehouden. Vrijwilligers van reddingsbrigades en hun varende eenheden zijn betrokken bij de spectaculaire opening, die om 13.00 uur op het Weerwater begint. Maar Reddingsbrigade Nederland heeft tussen 10.00 en 17.00 uur veel meer op het programma staan.

Reddingsbrigade en Nick Jr. starten 06-polsbandjescampagne

Reddingsbrigade en Nick Jr. starten 06-polsbandjescampagne

Reddingsbrigade Nederland is - in nauwe samenwerking met Nick Jr. en de Nationale Politie - van start gegaan met de landelijke 06-polsbandjescampagne. De kick-off had maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, plaats op het strand van Scheveningen. Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, overhandigde het eerste 06-polsbandje namens Nick Jr. aan presentatrice Kim Kötter.

Ons Water en de Reddingsbrigade Nederland slaan handen ineen

Reddingsbrigade Nederland en netwerkorganisatie Ons Water gaan met elkaar samenwerken: samen willen wij Nederland waterbewuster maken. De heldere missie van Reddingsbrigade Nederland is iedereen veilig van water laten genieten. Laten zien dat schoon, veilig en voldoende drinkwater niet vanzelfsprekend is. Dat is de missie van Ons Water.

Reddingsbrigade waarschuwt voor te koud water

Reddingsbrigade Nederland verwacht dat veel mensen aankomende dagen aan of op het water zullen doorbrengen vanwege het voorspelde mooie weer. De Reddingsbrigade attendeert mensen nog wel op de lage temperatuur van het water, het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.

Overdracht voertuig en reddingsboot dankzij Dorus Rijkers Fonds

Reddingsbrigade Nederland nam dinsdag 10 april haar nieuwste hulpverleningsvoertuig en een reddingsboot (Tinn-Silver 550) in ontvangst op het Landelijk Bureau in IJmuiden. Deze konden dankzij een bijdrage van het Stichting Helden der Zee-Fonds "Dorus Rijkers" worden aangeschaft. Vandaag vond de officiële overdracht plaats en dat werd feestelijk gevierd.

Lifeguard, iets voor jou?

Ben jij gek op zon, strand, zee en/of binnenwater? Kun je goed zwemmen? Vind je het leuk om anderen te helpen en gezamenlijk actief te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Reddingsbrigade actief op lustrumeditie Landelijke Veiligheidsdag

Op zaterdag 26 mei wordt voor de vijfde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere georganiseerd. Tijdens deze dag laten diverse landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Het thema van deze lustrumeditie is ‘Veiligheid in en om het huis’. Bezoekers komen niet alleen te weten wat de hulpdiensten allemaal doen, maar krijgen ook tips over wat ze zelf kunnen doen in het geval van calamiteiten of om deze te voorkomen. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden want ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Uitslagen NK Lifesaving voor Teams 2018

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor Teams 2018 plaats in ‘Het Dommelbad’ te Boxtel. Binnen de categorieën E (7-8 jaar), D (9-11 jaar) en C (12-14 jaar) deden 33 teams mee van 10 brigades. Bij de categorieën B (14-18 jaar), A (16 jaar en ouder) en M (30 jaar en ouder) streden maar liefst 60 teams vanuit 17 brigades om de kampioenstitels.

NK Lifesaving voor Teams 2018

Zaterdag 24 en zondag 25 maart vinden de Nederlandse Kampioenschappen Lifesaving voor Teams plaats in ‘Het Dommelbad’ te Boxtel. Op verschillende team en estafette wedstrijdonderdelen van het Zwemmend Redden zullen dit weekend leden van in totaal 27 reddingsbrigades uit heel Nederland met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde kampioenstitels. Gastheer van het NK Lifesaving voor teams is Reddingsbrigade Boxtel.

Reddingsbrigade ontvangt donatie van € 3.000,- van Scheveningen Zandvoort Marathon

Zondag 18 maart ontving Reddingsbrigade Nederland van het winnende Kidsrun team een cheque ter waarde van € 3.000,-. Tijdens de 5e editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon liepen de deelnemers van de Kidsrun van de Scheveningen Zandvoort Marathon 42 km over het strand voor het dit jaar gekozen goede doel: de Reddingsbrigade.

Veiligheidsregio Hollands Midden en Reddingsbrigade paraat voor overstromingen

Op 12 maart 2018 hebben de directeuren van Veiligheidsregio Hollands Midden en Reddingsbrigade Nederland een prestatieovereenkomst ondertekend. Kern van de overeenkomst is dat Reddingsbrigade Nederlanden regionale reddingsgroep beschikbaar stelt aan de veiligheidsregio voor het optreden bij overstromingen en grote watercalamiteiten. Deze reddingsgroep vormt samen met de reddingsgroepen van 21 andere veiligheidsregio’s een nationaal opschaalbare reddingsvloot; de Nationale Reddingsvloot.

ILSE Pool Lifesaving Competition - Dordrecht

Zaterdag 10 en zondag 11 maart vindt in het zwembad van de Sportboulevard te Dordrecht de “ILSE Pool Lifesaving Competition” plaats. Gastheer van deze ILSE Lifesaving wedstrijd is de Dordtse Reddingsbrigade.

Reddingsbrigade Nederland aanwezig op de International Life Saving Federation Europe bijeenkomst in Belgrado

Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 vindt in Belgrado (Servië) de jaarlijkse bijeenkomst van de International Life Saving Federation Europe (ILSE) plaats. Vanuit alle aangesloten landen zal een afvaardiging aanwezig zijn op deze jaarlijkse commissiebijeenkomst. Vanuit Reddingsbrigade Nederland zijn de komende dagen ook verschillende vertegenwoordigers aanwezig.

Uitslagen Nederlands Kampioenschap SERC 2018

Afgelopen zaterdag 3 maart vond het NK SERC plaats in Zwolle. Bij de Junioren teams mag het team Staphorst 2 zich Nederlands Kampioen SERC 2018 noemen. Vanuit dit team was Marisha Talen tevens de beste leider van de junioren competitie. Bij de Senioren is het team Eindhoven 1 Nederlands kampioen SERC 2018 geworden en mag Bart Verdijk zich leiderskampioen Senioren SERC 2018 noemen.

Nederlands Kampioenschap SERC 2018

Zaterdag 3 maart zal het Nederlands Kampioenschap Simulated Emergency Response Competition (NK SERC) plaatsvinden. Voor het tweede jaar op rij is Reddingsbrigade Zwolle gastheer van het evenement. Het NK SERC zal van 12:00 tot 17:00 uur in zwembad De Vrolijkheid worden georganiseerd.

Tips van de Reddingsbrigade om veilig te schaatsen op natuurijs

Met de aanhoudende vrieskou en het mooie winterweer neemt de schaatskoorts in Nederland toe. Vanavond zal ook de eerste marathon op natuurijs worden geschaatst. Op verschillende plaatsen in het land zijn sloten en plassen bevroren, maar op veruit de meeste plaatsen is het natuurijs nog niet betrouwbaar genoeg om veilig te kunnen schaatsen. De Reddingsbrigade verwacht dat veel mensen toch de ijspret op zullen zoeken, maar waarschuwt wel om goed voorbereid het ijs op te gaan.

Veiligheidsregio Groningen en Reddingsbrigade slaan de handen ineen

De Veiligheidsregio Groningen en de Reddingsbrigade vormen vanaf heden samen een regionale reddingsgroep, die snel en flexibel in actie kan komen bij overstromingsgevaar, crises en voor de beveiliging van evenementen op en rond het binnenwater. Dat is de kern van de overeenkomst die 8 februari door Koen Breedveld (directeur Reddingsbrigade Nederland) en Wilma Mansveld (directeur Veiligheidsregio Groningen) in het bijzijn van vrijwilligers van de lokale reddingsbrigades werd bekrachtigd.

Fedor Hes bondscoach Nationaal Team Lifesaving Senioren

Fedor Hes is per 1 februari aangesteld als bondscoach Nationaal Team Lifesaving Senioren. Reddingsbrigade Nederland richtte zich sinds eind 2017 op invulling van de vacature voor deze positie. De KNBRD is ervan overtuigd dat met Hes meer slagkracht binnenboord gehaald is.

Voetbalclub Duinrand S en Reddingsbrigade Schoorl ontvangen AED van ING

Paul Ruis, voorzitter van voetbalclub Duinrand S uit Schoorl en Sem van Drunen, hoofd materialencommissie van de Schoorlse Reddingsbrigade, ontvingen woensdag 20 december een Automatische Externe Defibrillator (AED) uit handen van Hans Schakel, sponsormanager amateurvoetbal bij ING.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld