Reddingsbrigade Nederland

Nieuws

Reddingsbrigade waarschuwt voor te koud water

Reddingsbrigade Nederland verwacht dat veel mensen aankomende dagen aan of op het water zullen doorbrengen vanwege het voorspelde mooie weer. De Reddingsbrigade attendeert mensen nog wel op de lage temperatuur van het water, het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.

Reddingsbrigade Nederland neemt nieuw vaar- en voertuig in ontvangst dankzij bijdrage van het Dorus Rijkers Fonds

Dinsdag 10 april heeft Reddingbrigade Nederland haar nieuwste voertuig en reddingsboot in ontvangst genomen op het Landelijk Bureau in IJmuiden. Dankzij een bijdrage van het Stichting Helden der Zee-Fonds "Dorus Rijkers" zijn een nieuw hulpverleningsvoertuig en een Tinn-Silver 550 Rescue reddingsboot ter ondersteuning van het reddingswerk aangeschaft. Vandaag vond de officiële overdracht plaats en dat werd feestelijk gevierd.

Lifeguard iets voor jou?

Ben jij gek op zon, zee, water, strand? Kan je goed zwemmen en vind je het leuk om anderen te helpen en gezamenlijk actief bezig te zijn? Dan zijn we op zoek naar jou!

Reddingsbrigade aanwezig op lustrumeditie van de Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum

Op zaterdag 26 mei wordt voor de vijfde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere georganiseerd. Tijdens deze dag laten diverse landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Het thema van deze lustrumeditie is ‘Veiligheid in en om het huis’. Bezoekers komen niet alleen te weten wat de hulpdiensten allemaal doen, maar krijgen ook tips over wat ze zelf kunnen doen in het geval van calamiteiten of om deze te voorkomen. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden want ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Uitslagen NK Lifesaving voor Teams 2018

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor Teams 2018 plaats in ‘Het Dommelbad’ te Boxtel. Binnen de categorieën E (7-8 jaar), D (9-11 jaar) en C (12-14 jaar) deden 33 teams mee van 10 brigades. Bij de categorieën B (14-18 jaar), A (16 jaar en ouder) en M (30 jaar en ouder) streden maar liefst 60 teams vanuit 17 brigades om de kampioenstitels.

NK Lifesaving voor Teams 2018

Zaterdag 24 en zondag 25 maart vinden de Nederlandse Kampioenschappen Lifesaving voor Teams plaats in ‘Het Dommelbad’ te Boxtel. Op verschillende team en estafette wedstrijdonderdelen van het Zwemmend Redden zullen dit weekend leden van in totaal 27 reddingsbrigades uit heel Nederland met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde kampioenstitels. Gastheer van het NK Lifesaving voor teams is Reddingsbrigade Boxtel.

Reddingsbrigade ontvangt donatie van € 3.000,- van Scheveningen Zandvoort Marathon

Zondag 18 maart ontving Reddingsbrigade Nederland van het winnende Kidsrun team een cheque ter waarde van € 3.000,-. Tijdens de 5e editie van de Scheveningen Zandvoort Marathon liepen de deelnemers van de Kidsrun van de Scheveningen Zandvoort Marathon 42 km over het strand voor het dit jaar gekozen goede doel: de Reddingsbrigade.

Veiligheidsregio Hollands Midden en Reddingsbrigade paraat voor overstromingen

Op 12 maart 2018 hebben de directeuren van Veiligheidsregio Hollands Midden en Reddingsbrigade Nederland een prestatieovereenkomst ondertekend. Kern van de overeenkomst is dat Reddingsbrigade Nederlanden regionale reddingsgroep beschikbaar stelt aan de veiligheidsregio voor het optreden bij overstromingen en grote watercalamiteiten. Deze reddingsgroep vormt samen met de reddingsgroepen van 21 andere veiligheidsregio’s een nationaal opschaalbare reddingsvloot; de Nationale Reddingsvloot.

ILSE Pool Lifesaving Competition - Dordrecht

Zaterdag 10 en zondag 11 maart vindt in het zwembad van de Sportboulevard te Dordrecht de “ILSE Pool Lifesaving Competition” plaats. Gastheer van deze ILSE Lifesaving wedstrijd is de Dordtse Reddingsbrigade.

Reddingsbrigade Nederland aanwezig op de International Life Saving Federation Europe bijeenkomst in Belgrado

Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 vindt in Belgrado (Servië) de jaarlijkse bijeenkomst van de International Life Saving Federation Europe (ILSE) plaats. Vanuit alle aangesloten landen zal een afvaardiging aanwezig zijn op deze jaarlijkse commissiebijeenkomst. Vanuit Reddingsbrigade Nederland zijn de komende dagen ook verschillende vertegenwoordigers aanwezig.

Uitslagen Nederlands Kampioenschap SERC 2018

Afgelopen zaterdag 3 maart vond het NK SERC plaats in Zwolle. Bij de Junioren teams mag het team Staphorst 2 zich Nederlands Kampioen SERC 2018 noemen. Vanuit dit team was Marisha Talen tevens de beste leider van de junioren competitie. Bij de Senioren is het team Eindhoven 1 Nederlands kampioen SERC 2018 geworden en mag Bart Verdijk zich leiderskampioen Senioren SERC 2018 noemen.

Nederlands Kampioenschap SERC 2018

Zaterdag 3 maart zal het Nederlands Kampioenschap Simulated Emergency Response Competition (NK SERC) plaatsvinden. Voor het tweede jaar op rij is Reddingsbrigade Zwolle gastheer van het evenement. Het NK SERC zal van 12:00 tot 17:00 uur in zwembad De Vrolijkheid worden georganiseerd.

Tips van de Reddingsbrigade om veilig te schaatsen op natuurijs

Met de aanhoudende vrieskou en het mooie winterweer neemt de schaatskoorts in Nederland toe. Vanavond zal ook de eerste marathon op natuurijs worden geschaatst. Op verschillende plaatsen in het land zijn sloten en plassen bevroren, maar op veruit de meeste plaatsen is het natuurijs nog niet betrouwbaar genoeg om veilig te kunnen schaatsen. De Reddingsbrigade verwacht dat veel mensen toch de ijspret op zullen zoeken, maar waarschuwt wel om goed voorbereid het ijs op te gaan.

Veiligheidsregio Groningen en Reddingsbrigade slaan de handen ineen

De Veiligheidsregio Groningen en de Reddingsbrigade vormen vanaf heden samen een regionale reddingsgroep, die snel en flexibel in actie kan komen bij overstromingsgevaar, crises en voor de beveiliging van evenementen op en rond het binnenwater. Dat is de kern van de overeenkomst die 8 februari door Koen Breedveld (directeur Reddingsbrigade Nederland) en Wilma Mansveld (directeur Veiligheidsregio Groningen) in het bijzijn van vrijwilligers van de lokale reddingsbrigades werd bekrachtigd.

Even voorstellen: Fedor Hes - Bondscoach Lifesaving Sport Senioren

Eind vorig jaar zijn we op zoek gegaan naar invulling van de vacature voor Bondscoach Lifesaving. Na een uitgebreide sollicitatieprocedure zijn we blij dat we aan u mogen voorstellen: Fedor Hes.

Voetbalclub Duinrand S en Reddingsbrigade Schoorl ontvangen AED van ING

Paul Ruis, voorzitter van voetbalclub Duinrand S uit Schoorl en Sem van Drunen, hoofd materialencommissie van de Schoorlse Reddingsbrigade, ontvingen woensdag 20 december een Automatische Externe Defibrillator (AED) uit handen van Hans Schakel, sponsormanager amateurvoetbal bij ING.

Jubileumboek 'De redder in nood'

'De redder in nood' vertelt het verhaal van honderd jaar Reddingsbrigade. De uitgebreide geschiedenis, bloedstollende reddingsacties en persoonlijke verhalen van de mensen achter deze unieke organisatie worden beschreven in het jubileumboek.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld