Reddingsbrigade Nederland

Nieuws

Reddingsbrigades oefenen evacuatie in Biesbosch en Geertruidenberg

Zaterdag 11 april oefenen 17 reddingseenheden van de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland in de Biesbosch en de gemeente Geertruidenberg een evacuatie van slachtoffers en bewoners uit een ondergelopen gebied. Zo’n 150 hulpverleners van Reddingsbrigades en het SIGMA-team van GHOR Midden- en West-Brabant werken samen met Staatsbosbeheer en 10 lotusslachtoffers mee aan deze oefening, genaamd "Hollandse Waard". De oefening zal plaatsvinden van 10.00 tot 16.00 uur.

NK SERC - Eerste Hulp aan Drenkelingen

Zaterdag 21 maart vond het Nederlands Kampioenschap SERC (Eerste Hulp aan Drenkelingen) plaats in het Groenhovenbad te Gouda. 17 senioren teams en 6 junioren teams namen deel aan deze spectaculaire wedstrijd.

Reddingsbrigade Nederland ondertekent nieuw convenant Varen doe je Samen!

Op de HISWA Amsterdam Boat Show is donderdag 12 maart 2015 door de samenwerkende partijen een nieuw samenwerkingsconvenant ondertekend in het project ‘Varen doe je Samen!’.

Charlie Aptroot legt voorzitterschap neer

Onze voorzitter Charlie Aptroot heeft in goed overleg met het bestuur aangegeven zijn voorzitterschap per direct neer te leggen. Het voorzitterschap verdient volgens Aptroot meer aandacht dan hij hier op dit moment aan kan geven. Hij betreurt dit onverwacht vroege vertrek en wenst Reddingsbrigade Nederland beslist het beste. Aptroot blijft tot de Algemene Vergadering van mei a.s. als adviseur aan het bestuur verbonden, onder andere ten behoeve van de contacten met het Veiligheidsberaad en het ministerie van Veiligheid en Justitie rond het financieringsvraagstuk van de Nationale Reddingsvloot.

Service Center Reddingsbrigade Nederland is druk met de voorbereiding voor komend strandseizoen

Het Service Center van Reddingsbrigade Nederland is deze dagen al druk met de voorbereidingen voor komend strandseizoen bij de brigades....

Duik veilig het nieuwe jaar in

5 tips van de Reddingsbrigade om je voor te bereiden op de Nieuwjaarsduik

Serious Rescue voor Serious Request

Van 20 tot en met 22 december zette 380 vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem €18.150,- op voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden ”

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld