Reddingsbrigade Nederland

Nieuws

Reddingsbrigades regio Flevoland tekenen samenwerkingsconvenant

Op 10 april 2014 hebben de reddingsbrigades uit Almere, Biddinghuizen, Emmeloord en Lelystad en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Flevoland. Vanaf dit moment zullen zij, door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio Flevoland en andere hulpverleningspartners.

Reddingsbrigades oefenen rampscenario op Hoornsemeer

De Reddingsbrigade heeft een melding ontvangen van een aanvaring tussen 2 boten. De bemanning is overboord geslagen. De Reddingsbrigade gaat in samenwerking met een duikteam van de Brandweer op zoek naar de slachtoffers en zal de slachtoffers per boot moeten evacueren naar de kant.

Reddingsbrigades regio's IJsselland & Twente tekenen samenwerkingsconvenant

Op 31 maart 2014 hebben de reddingsbrigades uit Deventer, Hasselt, Raalte, Staphorst, Wierden Zwartsluis en Zwolle en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio’s IJsselland en Twente. Vanaf dit moment zullen zij, door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio’s IJsselland , Twente en andere hulpverleningspartners.

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Venlo

Uit handen van directeur Raymond van Mourik heeft de voorzitter van de Venlose Reddingsbrigade, Kevin Herpers, de sleutel ontvangen van hun nieuwe reddingsboot.

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Zwolle

Vrijdagochtend 28 maart ontving Helen van Balen, voorzitster van Reddingsbrigade Zwolle, uit handen van het hoofd Service Center Stephen Zwenger, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigades regio Kennemerland tekenen samenwerkingsconvenant

Op 22 maart 2014 hebben de reddingsbrigades uit Bloemendaal, Heemskerk, Heemstede, Haarlem, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zandvoort en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de bestaande samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Kennemerland.

53 Vrijwilligers van de Reddingsbrigade ontvangen Koninklijke inhuldigingsmedaille

Gisteravond hebben 53 vrijwilligers van de Reddingsbrigade uit handen van de heer Loek Pfundt (Strategisch adviseur Innovatie van Brandweer Amsterdam-Amstelland) de inhuldigingsmedaille ontvangen voor hun inzet tijdens de Koningsvaart als onderdeel van de kroning van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Nieuwe reddingsboot voor Groninger Reddingsbrigade

Woensdagmiddag 12 maart ontving Peter Stuit, voorzitter van de Groninger Reddingsbrigade, uit handen van landelijk RVR coördinator Bernard Korte, de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigade Nederland & GaastraPro gaan samenwerken

Vanaf dit zomerseizoen zal er een nieuwe Gaastra kledinglijn voor de vrijwilligers van de reddingbrigades worden aangeboden.

Storing Landelijk Bureau voorbij!

De storing op het Landelijk Bureau, ontstaan op 3 februari in o.a. de email, is verholpen. Wij doen momenteel ons uiterste best om alle achterstand zo snel mogelijk in te halen.

Reddingsbrigades regio Zeeland tekenen samenwerkingsconvenant

Op 23 januari 2014 hebben de reddingsbrigades uit Domburg, Goes, Middelbrug, Oostburg, Terneuzen, Vrouwenpolder, Westerschouwen en Zierikzee en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Zeeland, die vanaf dit moment door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en andere hulpverleningspartners.

Nieuwe reddingsboot voor Reddingsbrigade Drachten

Dinsdagmiddag 14 januari ontving Marco van der Veen, voorzitter van Reddingsbrigade Drachten, uit handen van Bernard Korte de sleutel van hun nieuwe reddingsboot.

Reddingsbrigades regio Amsterdam-Amstelland tekenen samenwerkingsconvenant

Op woensdag 8 januari 2014 hebben de reddingsbrigades uit Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Amsterdam-Amstelland, die vanaf dit moment door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner zullen gaan optreden voor de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en andere hulpverleningspartners.

Donatie van €10.000,- van de Unox Nieuwjaarsduik voor Reddingsbrigade Nederland.

1 januari 2014 begon het jaar al goed voor Reddingsbrigade Nederland. Als goede doel van de Unox Nieuwjaarsduik ontving Raymond van Mourik, directeur Reddingsbrigade Nederland, uit handen van Alex Fiege, Marketing Director Soup & Meat bij Unilever, een donatie van €10.000,- tijdens de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Nieuwjaarsduiken goed verlopen

De Nieuwjaarsduiken zijn volgens Reddingsbrigade Nederland goed verlopen. Op 1 januari zijn tienduizenden Nederlanders het nieuwe jaar in gedoken met een frisse duik tijdens een van de Nieuwjaarsduiken in het land. Mede dankzij het mooie weer waren er dit jaar opnieuw meer deelnemers dan vorig jaar.

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld