Reddingsbrigade Nederland

Nieuws

Internationale Lifesaving Federatie bezoekt Noordwijks strand voor WK Lifesaving 2016

Dinsdag 26 mei is een delegatie van de Internationale Life Saving Federation (ILS) in Noordwijk geweest om de locatie voor het WK Lifesaving 2016 te bezoeken. Afgevaardigden uit onder andere Australië en België waren zeer te spreken over de mogelijkheden op en rond het strand aan de Koningin Wilhemina Boulevard waar van 1 tot en met 18 september 2016 de Wereldkampioenschappen Lifesaving worden georganiseerd.

Landelijke 06-polsbandjesactie van start

Reddingsbrigade en Politie starten in Scheveningen campagne met tips voor de strandbezoeker om zoekraken kinderen te voorkomen.

Aftrap landelijk 06-polsbandjes actie maandag 25 mei op 'Dag van het Vermiste Kind"

Reddingsbrigade Nederland en de Politie geven in Scheveningen startsein van de landelijke 06-polsbandjescampagne met tips voor de strandbezoeker om het zoekraken van kinderen te voorkomen.

Jan Rijpstra voorzitter van Reddingsbrigade Nederland

Jan Rijpstra (59) is voorgedragen als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD - Reddingsbrigade Nederland). De burgemeester van Noordwijk volgt daarmee zijn collega van Zoetermeer, Charlie Aptroot, op. Die heeft onlangs te kennen gegeven tot zijn spijt in deze fase onvoldoende tijd aan de functie te kunnen besteden.

De Lotto draagt in 2014 bijna 43 miljoen euro af aan NOC*NSF

Namens NOC*NSF heeft voorzitter André Bolhuis vandaag uit handen van ambassadeur van De Lotto Pieter van den Hoogenband een cheque van 42,7 miljoen euro symbolisch overhandigd gekregen ten behoeve van de sport. De overhandiging vond plaats op Papendal, het hart van de Nederlandse sportwereld.

Jouw foto op de waterscooter

Op zaterdag 11 april heeft het publiek met eigen ogen een hoop spektakel op het gebied van Veiligheid op en om het water kunnen zien tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere. Vele bezoekers hebben die dag ook de stand van Reddingsbrigade Nederland bezocht.

Uitslagen NK Zwemmend Redden voor Teams 2015

In het weekend van 11 en 12 april 2015 vond het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden voor Teams plaats in het Groenhovenbad te Gouda. Verdeeld over 2 dagen streden 91 teams (38 aspiranten en 53 junioren, senioren, masters) om de Nationale titels.

EK IRB - Website is live!

Zaterdag 29 augustus 2015 zal het EK IRB (Inflatable Rescue Boats) plaatsvinden op het strand van Noordwijk. Vanaf vandaag is de website met alle informatie over het EK IRB 2015 live! Kijk op www.ekirb2015.nl.

Zwembranche lanceert campagne Code Blauw

Reddingsbrigade Nederland lanceerde vandaag samen met de KNZB en partners uit de hele zwembranche de campagne Code Blauw. Daarmee laten de samenwerkende partners zien dat zij zich samen sterk maken voor een sportief en veilig zwemklimaat. Alle betrokken partijen ondertekenden het statement Code Blauw tijdens de Swim Cup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. De eerste actie is gericht op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

Reddingsbrigades oefenen evacuatie in Biesbosch en Geertruidenberg

Zaterdag 11 april oefenen 17 reddingseenheden van de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland in de Biesbosch en de gemeente Geertruidenberg een evacuatie van slachtoffers en bewoners uit een ondergelopen gebied. Zo’n 150 hulpverleners van Reddingsbrigades en het SIGMA-team van GHOR Midden- en West-Brabant werken samen met Staatsbosbeheer en 10 lotusslachtoffers mee aan deze oefening, genaamd "Hollandse Waard". De oefening zal plaatsvinden van 10.00 tot 16.00 uur.

NK SERC - Eerste Hulp aan Drenkelingen

Zaterdag 21 maart vond het Nederlands Kampioenschap SERC (Eerste Hulp aan Drenkelingen) plaats in het Groenhovenbad te Gouda. 17 senioren teams en 6 junioren teams namen deel aan deze spectaculaire wedstrijd.

Reddingsbrigade Nederland ondertekent nieuw convenant Varen doe je Samen!

Op de HISWA Amsterdam Boat Show is donderdag 12 maart 2015 door de samenwerkende partijen een nieuw samenwerkingsconvenant ondertekend in het project ‘Varen doe je Samen!’.

Charlie Aptroot legt voorzitterschap neer

Onze voorzitter Charlie Aptroot heeft in goed overleg met het bestuur aangegeven zijn voorzitterschap per direct neer te leggen. Het voorzitterschap verdient volgens Aptroot meer aandacht dan hij hier op dit moment aan kan geven. Hij betreurt dit onverwacht vroege vertrek en wenst Reddingsbrigade Nederland beslist het beste. Aptroot blijft tot de Algemene Vergadering van mei a.s. als adviseur aan het bestuur verbonden, onder andere ten behoeve van de contacten met het Veiligheidsberaad en het ministerie van Veiligheid en Justitie rond het financieringsvraagstuk van de Nationale Reddingsvloot.

Service Center Reddingsbrigade Nederland is druk met de voorbereiding voor komend strandseizoen

Het Service Center van Reddingsbrigade Nederland is deze dagen al druk met de voorbereidingen voor komend strandseizoen bij de brigades....

Duik veilig het nieuwe jaar in

5 tips van de Reddingsbrigade om je voor te bereiden op de Nieuwjaarsduik

Serious Rescue voor Serious Request

Van 20 tot en met 22 december zette 380 vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem €18.150,- op voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden ”

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld