Reddingsbrigade Nederland

Nieuws

Europees Kampioenschap Rescue Boat Races in Noordwijk

Zaterdag 29 augustus organiseert Reddingsbrigade Nederland op het strand van Noordwijk een uniek sportevenement ‘met een serieuze ondertoon’: het Europees Kampioenschap IRB 2015. IRB staat voor Inflatable Rescue Boat (opblaasbare reddingsboot). Dit zijn kleine, maar snelle gemotoriseerde reddingsboten die over de hele wereld gebruikt worden door reddingsbrigades. Ze worden ingezet om razendsnel mensen uit zee te redden. Daarbij zijn behalve snelheid ook techniek en teamwork erg belangrijk. De beste reddingsteams van Europa strijden zaterdag in een spectaculaire wedstrijdvorm van dit reddingswerk om het officiële Europees Kampioenschap.

Reddingsbrigade blijft druk met hulpverlening

Reddingsbrigade Nederland kwam afgelopen week 1.014 keer in actie, waarvan 29 keer voor een redding uit een levensbedreigende situatie. 782 keer werd er eerste hulp verleend, 62 kinderen werden herenigd met hun ouders en 56 opvarenden werden geholpen. Verder werden 43 zwemmers die in de problemen waren geraakt geholpen. In totaal heeft de Reddingsbrigade deze zomer al 8.152 hulpverleningen uitgevoerd. Dat is gemiddeld ruim 1.000 hulpverleningen per zomerweek. Er werden tot nu toe 230 mensen gered uit een levensbedreigende situatie. Er kwamen 11 mensen om bij een waterongeval.

Reddingsbrigade klaar voor SAIL 2015

Reddingsbrigade Nederland is klaar voor Sail 2015. Er staan komende week 203 vrijwilligers paraat voor de waterveiligheid van deelnemers en bezoekers verdeeld over de deelevenementen SAIL In, SAIL Out en de activiteiten van Sail Event in Amsterdam. In totaal worden 65 boten ingezet, variërend van 7 tot 15 boten per dag voor een deelevenement. Daarnaast wordt een Verbindingswagen voor de communicatie en ondersteunend wegvervoer ingezet. Er worden 2,5 miljoen bezoekers verwacht.

Negen medailles voor het Nationale Team Lifesaving

Van 1 augustus tot en met 7 augustus vonden in Wales de European Championships Lifesaving 2015 plaats. De Nederlandse sporters mochten 9 keer op het erepodium staan. Zo wonnen ze op de verschillende onderdelen 3 keer brons, 3 keer zilver en 3 keer waren ze de allerbeste en mochten ze de gouden medailles ophalen. In het eindklassement behaalden ze hiermee een keurige 6e positie.

Tussenbalans Reddingsbrigade: aantal dodelijke ongevallen blijft stijgen

Het gemiddeld aantal dodelijke ongevallen bij zwem- en waterrecreatie in de zomer stijgt dit jaar opnieuw. Dat blijkt uit de tussenbalans die Reddingsbrigade Nederland halverwege de zomer heeft opgemaakt. Er zijn deze zomer tot nu toe 9 dodelijke ongevallen geregistreerd, evenveel als in heel 2014. Het gemiddeld aantal dodelijke ongevallen was tussen 2011 en 2014 al gestegen van 4 naar 7 per jaar sinds het begin van de registratie in 2008. Afgelopen week vielen 2 dodelijke slachtoffers te betreuren. Van enkele geredde slachtoffers is onbekend of zij het na overdracht aan de ambulancedienst uiteindelijk hebben gered, waardoor het werkelijke aantal nog hoger kan liggen.

Reddingsbrigade wil betere communicatie na zeevonk-verwarring

Reddingsbrigade Nederland heeft afgelopen week 796 hulpverleningen verricht, waarvan 22 reddingen uit een levensbedreigende situatie. De laatste 2 dagen was de brigade druk met de rode substantie die tussen Scheveningen en Katwijk was aangetroffen en later zeevonk bleek te zijn. De communicatie aan badgasten kan in dit soort gevallen beter stelt de Reddingsbrigade.

Reddingsbrigade ondanks slecht weer 435 keer in actie

Reddingsbrigade Nederland heeft de afgelopen week 435 hulpverleningen geregistreerd, waaronder 14 reddingen uit een levensbedreigende situatie. Er werd 316 keer eerste hulp verleend, 50 kinderen werden herenigd met hun ouders en er werden 24 opvarenden geholpen waarvan 12 kitesurfers. Daarnaast werden 14 zwemmers die in de problemen kwamen geholpen. Er was een zesde dodelijk ongeval te betreuren bij zwemrecreatie in deze zomer.

Normale week voor de Reddingsbrigade

Reddingsbrigade Nederland is afgelopen week 363 keer in actie gekomen waarbij 25 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered. Daarmee was het ‘business as usual’ voor de vrijwilligers. Er werd 259 keer eerste hulp verleend, 45 kinderen werden herenigd met hun ouders en er werden 38 opvarenden geholpen waarvan 17 kitesurfers. Daarnaast werden 12 zwemmers die in de problemen kwamen geholpen

De Reddingsbrigade 808 keer in actie

Reddingsbrigade Nederland heeft afgelopen week 808 hulpverleningen geregistreerd, waarvan er in 37 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. In totaal werd 615 keer Eerste Hulp verleend, werden 34 zwemmers geholpen, en werden 42 kinderen herenigd met hun ouders. Ook werden 85 opvarenden geholpen waarvan 69 kitesurfers. Met name in Ouddorp werden veel kitesurfers geholpen die door de harde wind in de problemen waren gekomen.

Drukke start zomerseizoen voor de Reddingbrigade

Reddingsbrigade Nederland beleefde een drukke start van het zomerseizoen met 2.196 hulpverleningen in de afgelopen tropische week. 46 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie. Ook zorgde de Oostenwind voor veel kwallen langs de kust, waardoor opvallend veel badgasten zich met een kwallenbeet meldden bij de lifeguards van de Reddingsbrigade. Er waren ook veel meldingen van mensen die onwel waren geworden door de warmte. In de eerste week van deze zomerperiode vielen 4 dodelijke slachtoffers in het water te betreuren. De Reddingsbrigade registreert gedurende de zomermaanden landelijk het aantal hulpverleningen dat wordt uitgevoerd op en om het water.

Reddingsbrigade verwacht drukke dagen

Reddingsbrigade Nederland verwacht extra drukte rond stranden en binnenwateren door het voorspelde tropische weer de komende dagen. Veel reddingsbrigadeposten zijn deze dagen vanwege de voorspelde warmte open, ondanks dat de vakantie nog niet is begonnen. Maar nog niet overal is dat doordeweeks het geval. Daarom geeft de Reddingsbrigade tips om veilig van het water te kunnen genieten.

Selecties Nationale Team Lifesaving bekend voor junioren en senioren

Afgelopen weekend werd in Eindhoven de selectie bekend gemaakt voor afvaardiging naar het EK Lifesaving 2015 in Wales (Senioren)en het EK Lifesaving voor Junioren 2015 in Spanje.

Voorlichtingscampagne aan Poolse gemeenschap over veilige waterrecreatie blijft nodig

Reddingsbrigade Nederland, de Poolse Ambassade in het Koninkrijk der Nederlanden en lifeguards van de Poolse ORS Reddingsbrigade geven vanaf vandaag samen voorlichting aan Polen woonachtig in Nederland om hen bewust te maken van de risico’s van recreëren op, in en rond het water. Het aantal incidenten met Poolse waterrecreanten laat de noodzaak zien van voortzetting van de voorlichtingscampagne.

Reddingsbrigade: pas op voor onweer aan einde mooie dag

Reddingsbrigade Nederland waarschuwt badgasten en watersporters voor het onweer dat aan het einde van deze eerste tropische dag wordt voorspeld. Zij adviseert om goed op de weersvoorspelling te letten en de aanwijzingen van de reddingsbrigade op te volgen als zij mensen adviseert uit het water te gaan of een haven op te zoeken. Verwacht wordt dat veel mensen vandaag aan of op het water zullen doorbrengen vanwege het voorspelde mooie weer. Het weer kan aan het einde van de dag echter snel omslaan in onweer met hagel en harde windstoten.

Internationale Lifesaving Federatie bezoekt Noordwijks strand voor WK Lifesaving 2016

Dinsdag 26 mei is een delegatie van de Internationale Life Saving Federation (ILS) in Noordwijk geweest om de locatie voor het WK Lifesaving 2016 te bezoeken. Afgevaardigden uit onder andere Australië en België waren zeer te spreken over de mogelijkheden op en rond het strand aan de Koningin Wilhemina Boulevard waar van 1 tot en met 18 september 2016 de Wereldkampioenschappen Lifesaving worden georganiseerd.

Landelijke 06-polsbandjesactie van start

Reddingsbrigade en Politie starten in Scheveningen campagne met tips voor de strandbezoeker om zoekraken kinderen te voorkomen.

Aftrap landelijk 06-polsbandjes actie maandag 25 mei op 'Dag van het Vermiste Kind"

Reddingsbrigade Nederland en de Politie geven in Scheveningen startsein van de landelijke 06-polsbandjescampagne met tips voor de strandbezoeker om het zoekraken van kinderen te voorkomen.

Jan Rijpstra voorzitter van Reddingsbrigade Nederland

Jan Rijpstra (59) is voorgedragen als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD - Reddingsbrigade Nederland). De burgemeester van Noordwijk volgt daarmee zijn collega van Zoetermeer, Charlie Aptroot, op. Die heeft onlangs te kennen gegeven tot zijn spijt in deze fase onvoldoende tijd aan de functie te kunnen besteden.

De Lotto draagt in 2014 bijna 43 miljoen euro af aan NOC*NSF

Namens NOC*NSF heeft voorzitter André Bolhuis vandaag uit handen van ambassadeur van De Lotto Pieter van den Hoogenband een cheque van 42,7 miljoen euro symbolisch overhandigd gekregen ten behoeve van de sport. De overhandiging vond plaats op Papendal, het hart van de Nederlandse sportwereld.

Jouw foto op de waterscooter

Op zaterdag 11 april heeft het publiek met eigen ogen een hoop spektakel op het gebied van Veiligheid op en om het water kunnen zien tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere. Vele bezoekers hebben die dag ook de stand van Reddingsbrigade Nederland bezocht.

Uitslagen NK Zwemmend Redden voor Teams 2015

In het weekend van 11 en 12 april 2015 vond het Nederlands Kampioenschap Zwemmend Redden voor Teams plaats in het Groenhovenbad te Gouda. Verdeeld over 2 dagen streden 91 teams (38 aspiranten en 53 junioren, senioren, masters) om de Nationale titels.

EK IRB - Website is live!

Zaterdag 29 augustus 2015 zal het EK IRB (Inflatable Rescue Boats) plaatsvinden op het strand van Noordwijk. Vanaf vandaag is de website met alle informatie over het EK IRB 2015 live! Kijk op www.ekirb2015.nl.

Zwembranche lanceert campagne Code Blauw

Reddingsbrigade Nederland lanceerde vandaag samen met de KNZB en partners uit de hele zwembranche de campagne Code Blauw. Daarmee laten de samenwerkende partners zien dat zij zich samen sterk maken voor een sportief en veilig zwemklimaat. Alle betrokken partijen ondertekenden het statement Code Blauw tijdens de Swim Cup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. De eerste actie is gericht op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

Reddingsbrigades oefenen evacuatie in Biesbosch en Geertruidenberg

Zaterdag 11 april oefenen 17 reddingseenheden van de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland in de Biesbosch en de gemeente Geertruidenberg een evacuatie van slachtoffers en bewoners uit een ondergelopen gebied. Zo’n 150 hulpverleners van Reddingsbrigades en het SIGMA-team van GHOR Midden- en West-Brabant werken samen met Staatsbosbeheer en 10 lotusslachtoffers mee aan deze oefening, genaamd "Hollandse Waard". De oefening zal plaatsvinden van 10.00 tot 16.00 uur.

NK SERC - Eerste Hulp aan Drenkelingen

Zaterdag 21 maart vond het Nederlands Kampioenschap SERC (Eerste Hulp aan Drenkelingen) plaats in het Groenhovenbad te Gouda. 17 senioren teams en 6 junioren teams namen deel aan deze spectaculaire wedstrijd.

Reddingsbrigade Nederland ondertekent nieuw convenant Varen doe je Samen!

Op de HISWA Amsterdam Boat Show is donderdag 12 maart 2015 door de samenwerkende partijen een nieuw samenwerkingsconvenant ondertekend in het project ‘Varen doe je Samen!’.

Charlie Aptroot legt voorzitterschap neer

Onze voorzitter Charlie Aptroot heeft in goed overleg met het bestuur aangegeven zijn voorzitterschap per direct neer te leggen. Het voorzitterschap verdient volgens Aptroot meer aandacht dan hij hier op dit moment aan kan geven. Hij betreurt dit onverwacht vroege vertrek en wenst Reddingsbrigade Nederland beslist het beste. Aptroot blijft tot de Algemene Vergadering van mei a.s. als adviseur aan het bestuur verbonden, onder andere ten behoeve van de contacten met het Veiligheidsberaad en het ministerie van Veiligheid en Justitie rond het financieringsvraagstuk van de Nationale Reddingsvloot.

Service Center Reddingsbrigade Nederland is druk met de voorbereiding voor komend strandseizoen

Het Service Center van Reddingsbrigade Nederland is deze dagen al druk met de voorbereidingen voor komend strandseizoen bij de brigades....

Duik veilig het nieuwe jaar in

5 tips van de Reddingsbrigade om je voor te bereiden op de Nieuwjaarsduik

Serious Rescue voor Serious Request

Van 20 tot en met 22 december zette 380 vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” haalden reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem €18.150,- op voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden ”

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld