Reddingsbrigade Nederland

Fonds op Naam

Een Fonds op naam is een bijzondere manier van schenken. Het idee van een ‘fonds op naam’ sluit aan bij de wensen van donateurs die met een grote gift een bijzondere activiteit of speciaal project van Reddingsbrigade Nederland willen steunen, en wordt opgericht door een schenking of bij testament. Fondsen op naam zijn geoormerkte schenkingen van een groot bedrag. Reddingsbrigade Nederland garandeert dat de besteding van de schenking conform de oormerking plaatsvindt. De bestedingen uit een Fonds op naam vinden altijd geleidelijk plaats, dus nooit binnen een jaar.

Voor wie?

Een Fonds op naam is geschikt voor (vermogende) particulieren of bedrijven die een bijzonder doel willen realiseren binnen de doelstellingen van Reddingsbrigade Nederland. Het is ook mogelijk dat meerdere personen één gezamenlijk fonds oprichten – bijvoorbeeld familieleden, vrienden of een club van directeuren/grootaandeelhouders die een gemeenschappelijke interesse hebben of een gezamenlijk doel nastreven.

Voordelen

  • U draagt effectief bij aan het reddingswerk van Reddingsbrigade Nederland
  • U kiest zelf een naam, doel, looptijd en bestemming
  • U profiteert van fiscale voordelen
  • U blijft op de hoogte van de resultaten van uw fonds via een schriftelijke rapportage of in een persoonlijk gesprek

De praktijk

Reddingsbrigade Nederland biedt u de keuze tussen:

  • Een Fonds op naam waarvan de hoofdsom binnen een aantal jaren in vaste, gelijke termijnen wordt uitgekeerd aan het doel. Een dergelijk fonds is mogelijk vanaf 25.000 euro.
  • Een Fonds op naam waarvan de hoofdsom gedurende langere tijd intact blijft maar waarvan jaarlijks het rendement wordt uitgekeerd aan het doel. Zo’n fonds is mogelijk vanaf 100.000 euro.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Telefoon 0255-545858 of email naar info@reddingsbrigade.nl 

Meer informatie

Kijk snel op de pagina contact.

Nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen per e-mail.

* verplicht veld